Novo zlato, novi doček, emocije odbojkaša na balkonu Skupštine grada Beograda

Novo zlato, novi doček, emocije odbojkaša na balkonu Skupštine grada Beograda

Odbojkaši Srbije osvojili su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, u finalu su savladali Sloveniju sa 3:1 u pariskom Bersiju. Danas su stigli u Beograd. Posle dočeka na aerodromu Nikola Tesla i prijema kod predsednika Aleksandra Vučića, tradicionalno su dočekani na terasi Skupštine grada Beograda. Proradile su emocije, potekla je i po koja suza radosnica. Kako su se borili na terenu, tako su i slavili zajedno sa navijačima. Otpevali su nekoliko pesama i time dodatno razgalili okupljene.

20.32 – Za sam kraj publika je još jednom ovacijama pozdravila sve naše odbojkaše na čelu sa selektorom Slobodanom Kovačem.

20.29 – Naši odbojkaši su otpevali i pesmu "Pukni zoro".

20.26 – Zatim su naši odbojkaši i Nikola Rokvić otpevali pesmu "Tamo daleko".

20.23 – Potom su naši odbojkaši zajedno sa Nikolom Rokvićem otpevali "njihovu pesmu "Samo ovu noć" 

20.18 – Građanima se prvi obratio Aleksandar Antanasijević, koji se zahvalio saigračima na svemu što su izdržali tokom priprema i takmičenja, a potom i stručnom štabu i građanima. Uroš Kovačević kratko se zahvalio svima. Za njim okupljenim građanima se obratio selektor Slobodan Kovač, koji je rekao da će se truditi da budu još bolji. Na kraju kapiten Nemanja Petrić je ponovio da su ovde zahvaljujući podršci i rekao da je ovo njihov poklon za tu podršku i najavio da ih očekujemo ponovo na balkonu.

20.14 – Nakon predstavljanja stručnog štaba na balkon su redom izlašli: Vuk Todorović, Lazar Ćirović, Aleksandar Okolić, Dražen Luburić, Petar Krsmanović, Marko Ivović, Nikola Peković, Neven Majstorović, Marko Podraščanin, Nikola Jovović, Srećko Lisinac, Aleksandar Atanasijević, Uroš Kovačević, selektor Slobodan Kovač, i na kraju sa peharom je izašao kapiten Nemanja Petrić. Potom je dečiji hor otpevao himnu Srbije.

20.03 – Očekujemo da se odbojkaši uskoro pojave pred okupljenim građanima, koji je prema proceni našeg reportera oko sedam hiljada.

20.00 – U toku je svečani doček zlatnih odbojkaša Srbije ispred Skupštine grada. Odbojkaše je u skupštini grada dočekao gradonačelnik Zoran Radojičić i predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević.

19.31 – Sve je spremno za doček odbojkaša, navijači se polako okupljaju ispred Skupštine grada Beograda

Odbojkaši Srbije ponovo su nas obradovali i kući se vratili sa zlatnom medaljom sa Evropskog prvenstva. Ovo im je treća titula kontinentalnog šampiona izvojevana kada je malo ko verovao u njih. Međutim, oni su verovali u sebe i predvođeni maestrom Slobodanom Kovačem stigli do krova Evrope.

Srbija sada ima „duplu krunu" odbojke, ženska i muška selekcija popele su se na najviši stepenik postolja. Za dame je himna intonirana u Turskoj, a za muškarce u Francuskoj.

Odbojkaši su nakon sletanja na aerodrom Nikola Tesla prošli kroz vodeni luk. Nakon dočeka na aerodromu, četu Slobodana Kovača primio je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: rts.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks