Novi skandal Vlade Đajića: Nema lijekova u instituciji koju vodi -najbolji menadžer u zdravstvu Srpske-

Novi skandal Vlade Đajića: Nema lijekova u instituciji koju vodi -najbolji menadžer u zdravstvu Srpske-

Jučerašnji javni vapaj Vanje Subašić, više medicinske sestre u UKC RS u kojem, navodi, “po cijenu otkaza” skreće pažnju javnosti da u ovoj instituciji nema osnovnih sredstava za liječenje kolegice od tumora, oslikava pravo stanje u ustanovi čijim se poslovanjem hvali Vlado Đajić, direktor UKC-a i predsjednik Gradskog odbora SNSD, poručili su iz Gradskog odbora SDS Banjaluka.
“Ova hrabra medicinska sestra juče je upozorila da težim pacijentima treba više hiljada maraka za početak liječenja, na šta odavno skrećemo pažnju, a novac im bi se trebao kasnije ‘refundirati’”, istakli su iz GO SDS-a.

“Ovdje radim 30 godina i goreg rukovodstva nije bilo… Ovo je dno dna”,  kazala je ona, ističući da “bi nekog odrobijala da je njeno dijete u pitanju”.

Iz SDS-a su poručili da Đajić za to vrijeme maše nepostojećom milijardom maraka i hvali se kako je najbolji direktor UKC-a.

“Da podsjetimo Đajića: direktor ste one bolnice u kojoj se pet pacijenata ubilo dok je ležalo na kovid odjeljenju! Direktor ste bolnice sa stopom smrtnosti od kovida iznad 5 odsto, što je neslavni evropski i svjetski rekord! Šta još treba da se desi pa da kompletno rukovodstvo UKC Banja Luka prihvati odgovornost i prizna da je nesposobno da vodi, kako sami kažu, ‘najkompleksniji zdravstveni sistem u Republici’?”, upitali su iz SDS-a.

Oni poručuju da novorođena djeca leže u poderanoj posteljini, porodilje se peru u zarđalim tuš-kadama.

“Da im se ne donosi hrana od kuća – bile bi gladne. Porodice ne mogu dobiti informacije o zdravstvenom stanju svojih najmilijih… Zar rekonstrukcija zgrade Ginekološko-akušerskog odjela nije bila preča od famoznog parkinga, na kojoj će se, kako to najavi Đajić, organizovati ‘opštenarodno veselje’?”, istakli su iz SDS-a.

Ipak u jednom su saglasni sa Đajićem, i to da su medicinski radnici jesu heroji, barem velika većina njih.

“Vanja Subašić, koja je juče ustvrdila da je UKC ‘dno dna’ i ‘da gore nije bilo 30 godina’ izložila se mogućem otkazu. Kao Banjalučani koji i sami mogu završiti na liječenju u UKC, srcem smo uz nju i sve medicinare koji pošteno i odgovorno rade svoj posao. A direktor Đajić neka se zapita šta bi uradio sa nekim ko je najslabija karika. Jer očigledno je da je najslabija karika u ovom lancu upravo on”, zaključuju iz GO SDS-a.

Izvor: bl-portal.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter