Novi revizorski skandal: Jovo Radukić nezakonito angažovao Vedrana Stanetića iz Unikredit banke (Foto)

Novi revizorski skandal: Jovo Radukić nezakonito angažovao Vedrana Stanetića iz Unikredit banke (Foto)

Samo par dana nakon što sam objavio tekst o novim zloupotrebama i manipulacijama, pritiscima na revizore i pokušajima promjene ocjene i mišljenja iz negativnih u mišljenja sa rezervom, glavni revizor Republike Srpske Jovo Radukić je povukao ručnu, te napokon na sajtu objavio Revizorski izvještaj Šuma Srpske u kome se nije usudio da mijenja negativno mišljenje na usklađenost, što znači da nije radio u skladu sa zakonom.

Ucijenjeni revizor Mafije ipak nastavlja da uništava važnu instituciju, koja bi trebalo da nadzire i kontroliše trošenje javnog, narodnog novca, što potvrđuje i angažovanje Vedrana Stanetića, člana Nadzornog odbora Unikredit banke Republike Srpske.

Iako Zakon o reviziji javnog sektora Republike Srpske jasno kaže da se u cilju očuvanja nezavisnosti i objektivnosti revizora zabranjuje dodatni angažman, osim za naučnu struku, držanje predavanja i pisanja radova, Radukić je članu Nadzornog odbora najveće banke u Srpskoj dao dozvolu za dodatni angažman.

Stanetić je bio vođa tima koji je radio reviziju Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, koji je završen još u novembru i poslat je IRB-u ali Radukić već četvrti mjesec odbija da Revizorski izvještaj IRB-a objavi na sajtu Glavne službe za reviziju.

Puno je pitanja za revizora Mafije, ali su sada ključna ta zašto Radukić učestvuje u friziranju izvještaja i vrši pritisak da se ocjene mijenjaju, zašto je nezakonito angažovao Vedrana Stanetića, i zašto ne objavljuje Revizorski izvještaj IRB-a i još nekih javnih institucija na sajtu Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske?

Glavna služba za reviziju Srpske je preselila u nove prostorije, još nema odgovora koliko su i kako plaćene, pa je red da uskoro odemo u vizitu Radukiću i Glavnoj službi za reviziju Srpske.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: capital.ba
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter