Novi rekord Bitkoina

Novi rekord Bitkoina

Bitkoin je upravo premašio granicu od 50.000 dolara i postavio novu rekordnu vrijednost. Ovom najpopularnijom kriptovalutom nekoliko minuta se trgovalo po cijeni od 50.600 dolara.

Prva i najpoznatija svjetska kriptovaluta nastavila je tako nagli uspon iniciran stavom velikih investitora koji su počeli ozbiljno da shvataju digitalnu imovinu. Sinoć je bitkoin vrijedio 49.998 dolara, što znači da je tokom ove godine ojačao za oko 70 odsto.

Rast cijene bitkoina posebno se intenzivirao nakon što je proizvođač električnih automobila “Tesla” saopštio da je uložio 1,5 milijardi dolara u bitkoin i da će prihvatati plaćanja u ovoj digitalnoj valuti.

Pored “Tesle”, bitkoin je proteklih mjeseci zabilježio do sada neviđenu tražnju brojnih velikih i malih investitora koji su najavili njegovo prihvatanje kao sredstva plaćanja.

Podsjetimo, mnogi stručnjaci predviđaju još veći rast vrijednosti bitkoina, sve do 100.000 dolara, dok su pojedini bankari još optimističniji i najavljuju da bi mogao da dostigne i 146.000 dolara. 

Izvor: blic.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter