Novi gradonačelnik došao na Trg Krajine (Video)

Novi gradonačelnik došao na Trg Krajine (Video)


Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razgovarao je danas sa građanima na Trgu Krajine. Građani su ga dočekali aplauzom, a u znak zahvalnosti Stanivuković je podijelio ruže svim damama na Trgu.

Trg Krajine je danas slobodan jer je čovjek prioritet i pogon svih pozitivnih promjena koje nas očekuju, rekao je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Istakao je da je mandat dobijen za promjene i transparentnost gradske uprave i da je već sve spremno za prve korake i promjene. 

„Današnji dolazak na Trg je moja poruka da je ovo kraj onim političarima koji samo rade do izbora, mi smo ovu praksu imali kada sam postao narodni poslanik i danas kada sam gradonačelnik. Prvi korak jeste revizija svega ući u svako preduzeće i izvršiti reviziju, svi koji budu kvalitetno poslovali neće biti smijenjeni ali je važna ta revizija koju niko neće moći da zaustavi“, kaže Draško Stanivuković, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke.

Još uvijek se ne zna kada će biti obavljena primopredaja sa, još uvijek aktuelnim gradonačelnikom Igorom Radojičićem, ali se očekuje da će to biti do kraja godine.

„Pri primopredaji biće ključno da vidimo stanje grada, popis imovine i svih sudskih procesa i potraživanja što je ključno i još mnoga pitanja koja ćemo da otvorimo. Tvrđava koja se zove gradska uprava 22 godine niko nije ko ima ovakve namjere nije ušao  i veliko je iznenađenje šta nakon 22 godine tamo možemo da vidimo. Spreman sam da pokažem svaki dokument, i dug, i pravo stanje u gradskoj upravi spreman sam pokazati pravo stanje u gradskoj upravi“, kaže Stanivuković.

Stanivuković kaže da će nastaviti sa radom na terenu i da će prvo obići mjesta u kojima je imao najmanju podršku na lokalnim izborima.

„Obići ćemo sve u decembru nećemo praviti razliku radimo za svakog čovjeka i nama je čovjek prioritet i tolerancija i da sa pozitivnom energijom i ljubavlju dobil pobjedu naspram prijetnji imamo plan za svaki dio naselja šta je potrebno i obećali smo da ćemo prioritete praviti na zborovima građana i da nam mjesne zajednice daju prioritete jer oni to najbolje poznaju“, ističe Stanivuković.

Građani kažu da su zadovoljni promjenama koje su se 15.novembra desile u Banjaluci.

Stanivuković je poručio da će uvijek biti dostupan svim građanima, kao i prethodne dvije godine dok je bio na funkciji narodnog poslanika. U znak zahvalnosti, Stanivuković je svim damama na Trgu Krajine podijelio ruže.

Foto: Srpskainfo

Izvor: rtvbn