Novi detalji u istrazi ubistva načelnika krim. policije Prijedor: Dokazi upućuju na profesionalnu likvidaciju Bašića

Novi detalji u istrazi ubistva načelnika krim. policije Prijedor: Dokazi upućuju na profesionalnu likvidaciju Bašića

Svi do sada prikupljeni dokazi ukazuju da se u slučaju teškog ubistva Radenka Bašića, načelnika krim- policije Policijske uprave Prijedor radi o profesionalnoj likvidaciji.

Izvor Gerile iz istrage otkriva da je nekoliko ključnih informacija koje upućuju na profesionalnu likvidaciju.

“Na prvom mjestu je hladnokrvni i beskrupulozni ubica koji je mučki ispalio jedan hitac u potiljak Bašića, tako da žrtva ne samo da nije imala mogućnost da se odbrani, već nije bio ni svjestan da mu je osumnjičeni u blizini i da mu prijeti bilo kakva opasnost. Druga, ne manje značajna informacija, jeste da je ubistvo izvršeno u stambenom naselju, što ubici očigledno nije predstavljalo apsolutno nikakav problem za izvršenje hladnokrvnog ubistva. Dakle, ubistvo je izvršeno tako da je ubicu mogao vidjeti bilo ko iz okolnih zgrada”, objasnio je izvor Gerile iz istrage.

Treći bitan segment na koji ukazuje naš sagovornik, jeste vrijeme izvršenja hladnokrvne likvidacije načelnika krim policije Policijske uprave Prijedor.

“Vrijeme ubistva su rani jutarnji časovi, ali isto tako je bio dan i kad veći broj građana odlazi na posao, pa ni to nije spriječilo ubicu da svoj bolesni plan sprovede u djelo”, zaključio je naš sagovornik blizak istrazi.

U svim sličnim istragama vrijeme je od presudne važnosti za hapšenje osumnjičenog, a vrijeme trenutno radi protiv istražilaca.

Nadu u pozitivno rješavanje teškog ubistva ipak ulijeva to što su na noge dignute sve bezbjednosne agencije koje već imaju jedan trag, a to je snimak sa bezbjednosne kamere sa jednog objekta u blizini mjesta ubistva koji je snimio ubicu.

Na snimku se vidi da je ubica u crnom duksu, a ostale detalje zbog interesa dalje istrage nećemo otkrivati u nadi da će nadležni, kao što su to u medijima i najavili, prevrnuti svaki kamen u cilju rasvjetljavanja zločina koji je uznemirio javnost.

Ukoliko se pak, slučaj ne rasvijetli pozivanje na odgovornost biće neminovno.

Foto naslovna: infoprijedor.ba
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter