Borislav Radovanović: Nove informacije o policijskom ubistvu Davida Dragičevića

Borislav Radovanović: Nove informacije o policijskom ubistvu Davida Dragičevića

Upravo u vrijeme kada Darko Ilić tvrdi da je David Dragičević krao iz kuće Đorđa Rađena ovog nesrećnog mladića pripadnici Policijske stanice za intervencije službenim vozilom "Dačija daster" dovoze u sjedište PU Banja Luka. U službenim prostorijama policije nastavlja se monstruozno prebijanje sa kobnim ishodom. U cik zore, oko 05,00 časova, kreće intenzivna telefonska komunikacija Darka Ilića i ministra Lukača sa tužiocima Želimirom Lepirom i Daliborom Vrećom. Tada je dogovaran zločinački plan kom svedočimo preko godinu i po.

Još uvijek čekam poziv banjalučkog tužilaštva, najavljen preko režimskih medija povodom objave da je osam policajaca izvršilo otmicu, mučenje i ubistvo Davida Dragičevića. Baš kako sam u startu objasnio - nema tužioca spremnog da se pogledamo u oči i razmijenimo argumente.

No, nadam se da će i ove, dosad neobjavljene, informacije prenijeti mediji Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije...  Važno je da ljudi znaju istinu, a zločinci se i nadalje mogu skrivati u "štićenim objektima" policije i tužilaštva. Istina je surovo neumoljiva!

Prilikom policijskog presretanja na Trgu Krajine, zabilježenog snimkom sa kojom je javnost uveliko upoznata, Davidu su oteli mobilni telefon. Ipak je uspio sa telefona istragom identifikovane osobe pozvati svoj broj i time zaživotno ostaviti još jedan izuzetno važan dokaz ovog policijskog zločina.

Pisao sam o mnoštvu drugih dokaza kakvima je upravo žrtva isključila mogućnost zadesnog stradanja. Nakon ovih novih informacija, kakve dosad nisam objavljivao u interesu istrage, biće mnogo jasnije zašto su ubice i saučesnici punih sto dana sopstveni zločin kvalifikovali kao zadesno utopljenje.

Poslije očigledno neuspjelog prvog napada policijskih operativaca u civilu nastupaju gorile iz Policijske stanice za intervencije PU Banja Luka. Upravo pod komandom Vladana Šikuljaka, onog što je pronašao lažnu svjedokinju koja je uspjela "odsanjati" kompletan scenarij zadesnog stradanja Davida Dragičevića. Na mjestu gdje naprosto nije mogao biti.

Nije mogao biti na Laušu jer su ga pripadnici stanice za intervencije dovezli u sjedište PU Banja Luka. Službeni "Daster" parkirali su na prednji parking objekta, inače rezervisan za najviše funkcionere i pokriven nadzornim kamerama. Mislim da je u pitanju upravo vozilo koje sam postavio na podnaslovnoj fotografiji.

Davida uvode na bočni ulaz i odmah započinje brutalno prebijanje čije tragove je javnost mogla vidjeti sa dosad objavljenih fotografija. Stručnjaci iz te oblasti bili su zaprepašteni unutrašnjim povredama zabilježenim fotodokumentacijom sa obdukcije. Nema načina da se takvo nasilje prikrije!

Nakon što su se policajci, kako sami kazivaše, pretjerano "zaigrali" valjalo je uništavati tragove, a za to je opet trebalo vremena. Primjera radi tek nakon dva mjeseca usudili su se očistiti tragove mučenja u službenim prostorijama. Znate kako intenzivno smrde jaka hemijska sredstva za čišćenje i valjalo je sačekati da se "stvar ohladi".

Sa druge strane trebalo je blagovremeno aktivirati tužilačke saučesnike Želimira Lepira i Dalibora Vreću. Zamislite da je revnosan tužilc od strarta započeo istragu kako to nalažu zakon i pravila struke, pa krenuo sa izuzimanjem tragova i dokaza o kakvima kontinuirano pišem.

Po svemu sudeći zbog nastale panike akteri prikrivanja zločina komuniciraju telefonom, a što je automatski registrovano od strane teleoperatera. I upraćeno od strane pojedinih službi. Stvarno, o čemu su kritičnog dana između 05,00 i 05,30 časova mogli razgovarati Lukač, Ilić, Lepir i Vrećo?

Ukoliko tema nije bila stradanje Davida Dragičevića, neka objasne komunikaciju u tom izvanradnom vremenu. Znači, Dalibor Vrećo ovim predmetom nije zadužen 26. marta, kako lažu Lepir i on, nego sedmicu ranije - prije negoli su Davida i počeli "zvanično tražiti".

Nadam se da je nakon ovih nekoliko novih informacija, čak da isključimo stotine drugih iz ranijih objava, jasno zašto me iz Lepirovog tužilaštva zaobilaze u širokom luku. Pa i zašto je ministar Lukač onako histerisao u Narodnoj skupštini RS kada je trebao odgovarati na moja pitanja.

Znate, lako je medijski plasirati laži, a sasvim druga priča je direktno odgovarati na moja pitanja. U stotinama možemo brojati one koji su odrobijali zatvorske kazne jer nisu izdržali moje taktike ispitivanja i to je odlično znano svima saslušavanima pred anketnim odborom. Odatle i onakve panične reakcije, gdje je u stenogramima i snimkama saslušanja zabilježeno kako sam pojedince pozivao da se smire, urazume i slušaju pitanja.

Ubrzo izlazim sa novim konkretnim informacijama o ovom zločinu, a vjerujte da ih imam na pretek. Mogu najaviti i ekskluzivne informacije o ubistvima Irene Predojević i Nikole Đurovića, na čijim predmetima sam posljednjih mjeseci mnogo radio.

Piše: Borislav Radovanović
Izvor: radovanovicborislav.blogspot.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks