Nove čistke kadrova Selakovih socijalista: Na red došao i Maksim Skoko

Nove čistke kadrova Selakovih socijalista: Na red došao i Maksim Skoko

Poslanik i potpredsjednik SPS-a Maksim Skoko  smijenjen je sa funkcije direktora za javno snabdijevanje Elektroprivrede Republike Srpske, a umjesto njega Nadzorni odbor tog preduzeća imenovao je  Zorana Vukovića.

To je urađeno na telefonskoj sjednici Nadzornog odbora Elektroprivrede Republike Srpske.

Da će doći do smjena prvo je to u javnosti otkrio Nebojša Vukanović na svom blogu, tvrdeći da će umjesto Skoke doći Vuković, koji je, kako je naveo poznati tamburaš i muzičar iz Trebinja koji je do sada obavljao funkciju direktora direkcije za razvoj Elektroprivrede RS.

Skoku je, prema tom izvoru, bilo ponuđeno da izda i napusti SPS koju vodi Goran Selak kako bi zadržao visoku funkciju u Elektroprivredi RS, što je on odbio.

Inače, Skoko je tek krajem avgusta ove godine imenovan je za izvršnog direktora za javno snabdijevanje u preduzeću “Elektroprivreda Republike Srpske” (ERS). Skoko je jedan od vodećih stručnjaka u oblasti energetike, a kao diplomirani inženjer elektrotehnike prošao je put od inženjera u proizvodnji, preko višegodišnjeg veoma uspješnog rukovođenja termoelektranom Gacko, do člana uprave ERS.

Trenutno je poslanik u NSRS i potpredsjednik novoformirane SPS.

Kako Vukanović navodi,  Zoran Vuković je blizak SNSD-ovim kadrovima u Hercegovini Iliji Tamindžiji i Luki Petroviću i na njihov prijedlog će biti postavljen u direktorsku fotelju Maksima Skoka.

Vuković je, prema informacijama Vukanovića, redovno završio Višu elektrotehničku školu, da bi potom nastavio školovanje poslije rata u Čačku gdje me za kratko vrijeme diplomirao a potom i doktorirao.

Skokovom smjenom nastavlja se sječa kadrova SPS-a koja je nastala raskolom u Socijalističkoj partiji Republike Srpske nakon neslaganja  Skoka i Selaka sa Petrom Đokićem.

Takođe, Vukanović na svom blogu je najavio da se očekuje i smjena po hitnom postupku i Slaviše Jankovića, upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Trebinju, kadar te iste partije.

SPS koju vodi Goran Selak nedavno je "najurena" iz vladajuće koalicije koju predvodi SNSD zbog optužbi da nisu glasali za kandidata SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

Iako su ranije kadrovi bivše Socijalističke partije Petra Đokića bili poželjni u vlasti, došlo je do preokreta i sada su oni najnepoželjniji u vladajućoj koaliciji u Republici Srpskoj.

Izvor: rtvbn