Novak ostaje prvi na svijetu do kraja karijere

Novak ostaje prvi na svijetu do kraja karijere

Mnogim njegovim navijačima ovo se neće dopasti, ali oni koji podržavaju lik i delo Novaka Đokovića biće bukvalno oduševljeni.

Kao što smo vam već pisali, Novak Đoković je započeo 280. nedelju na čelu ATP liste i povećao je prednost u odnosu na Rafaela Nadala za 45 bodova, a kako stvari stoje, na čelu svetskog tenisa mogao bi da ostane još dugo, dugo...

Zašto tako tvrdimo? Zato što smo upravo pročitali izjavu Rafaela Nadala koju je dao za meksičke medije, a u kojoj tvrdi da prvo mesto više nije njegov cilj, a glavni krivac za tako nešto je njegovo telo koje je mnogo propatilo.

- Već duže vreme ne razmišljam o prvom mestu, moj cilj ne može da bude prvo mesto. Ako mi se ukaže prilika, isto kao prošle godine, biću veoma srećan. Ipak, prioritet mi je da se takmičim što duže i produžim karijeru koliko god mogu. Zato moj kalendar mora da bude u skladu sa telom, ličnim životom i zadovoljstvom. Igram tamo gde činim sebi zadovoljstvo i užitak - rekao je Nadal u razgovoru za meksički „Tenis šot”.

Mnogim njegovim navijačima ovo se neće dopasti, ali oni koji podržavaju lik i delo Novaka Đokovića biće bukvalno oduševljeni ovakvim najavama, jer Srbin samo treba da nigde ne kiksne preterano i praktično će mu biti više nego jednostavno da zadrži prvo mesto do kraja ove sezone, a ko zna, ako ne iskoči niko od mladih talenata, možda i do kraja karijere.

Izvor: espreso.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks