Novak Đoković: Vratiću se na Kosovo i Metohiju da tamo krstim svoju djecu Stefana i Taru


Novak Đoković: Vratiću se na Kosovo i Metohiju da tamo krstim svoju djecu Stefana i Taru

Novak Đoković je dao veliki intervju za italijanski časopis "Corriere dello Sport". Đoković je pričao o tenisu ali i o mnogim drugim zanimljivim, životnim temama, dotakao se i teme Kosova i Metohije.

- Želim da se vratim na Кosovo sa suprugom da tamo krstim djecu, Stefana od osam godina i Taru od pet godina. Znam da je to pitanje delikatno, da je sukob i dalje prisutan iako više nije oružan, ipak ima dosta tenzija. 

Ne želim da ulazim u politiku, ali za svakog Srbina Кosovo je u srcu, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije i naše vjere - rekao je Novak Đoković za svjetski poznati italijanski sportski list.

Đoković je, govoreći o svom djetinstvu, ustvrdio kako je danas sve drugačije.

- Imao sam potpunu slobodu, bez telefona, kada je sunce zašlo to je bio signal da moram da idem kući. Šuma i priroda su bili najbitniji u mom obrazovanju, zato bih volio i da moja djeca budu što više na otvorenom.

Кada sam imao četiri godine dali su mi prvi reket, ali niko od nas nikada nije igrao tenis, niko nije znao šta je to. Bili smo porodica skijaša - kazao je Đoković.

Đoković je odgovorio i na pitanje vezano za rat u Ukrajini.

- Кao sin rata, sve što mogu da kažem je da u ratu niko ne pobjeđuje. Rat je najružnija stvar u životu, najgori čovjekov izum, najgora ideja u ljudskoj istoriji.

Doživio sam patnju i siromaštvo u svojoj zemlji, jedino što možete da uradite je da se molite Bogu da se to završi još sutra. Rat otvara prazninu u svakoj porodici, zato ne mogu podržati bilo kakav rat protiv bilo koje zemlje - izjavio je Novak Đoković za ugledni italijanski sportski časopis.

Foto naslovna: Twitter
Izvor: Corriere dello Sport/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter