Nova senzacija - Kraj za šampiona Vimbldona - Kruna pala već u drugom kolu

Nova senzacija - Kraj za šampiona Vimbldona - Kruna pala već u drugom kolu

Andželik Kerber je dobila prvi set protiv Lorin Dejvis, ali je u nastavku meča bila nemoćna i izgubila od Lorin Dejvis - 6:2, 2:6, 1:6

Već u 2. kolu, šampionka Vimbldona je predala krunu.

Andželik Kerber je dobila prvi set protiv Lorin Dejvis, ali je u nastavku meča bila nemoćna i izgubila od Lorin Dejvis - 6:2, 2:6, 1:6.

Trostruka grend slem šampionka nikada nije odbranila titulu na najvećim turnirima. Zapravo, nije išla dalje od osmine finala, kao 2017. godine u Australiji, a najgore je prošla na US openu 2017, gdje je već u 1. kolu predala krunu.

Zanimljivo, Dejvis je u glavni žrijeb upala kao laki luzer, jer je u 3. kolu kvalifikacija izgubila od zemljakinje Kristi An.

Za razliku od Kerber, svjetski broj 1 Ešli Barti je lako izbacila Alison van Ujtvank (6:1, 6:3), a ubjedljive su bile i Sloun Stivens protiv Jafan Vang (6:0, 6:2), odnosno Petra Kvitova u duelu sa Kristinom Mladenović (7:5, 6:2).

Izvukla se četvrta kosturašica Kiki Bertens, jer je Tejlor Taunzend imala zicer na mreži pri meč lopti u 2. setu, ali je na kraju Holanđanka slavila 3:6, 7:6, 6:2.

 

Izvor: Sportski portali