Nova priča o Dodikovoj vili na Dedinju plaćenoj kešom nepoznatog porijekla (Foto)

Nova priča o Dodikovoj vili na Dedinju plaćenoj kešom nepoznatog porijekla (Foto)

Istraga oko vile na Dedinju koju je Milorad Dodik kupio kešom nepoznatog porijekla, preko nekadašnje “Pavlović” banke, a sadašnje “Naše banke”, 2007. godine nikada nije prestala, iako je činjeno sve da se u potpunosti obustavi.

Istraga jeste bila umrtvljena, pa se kretala “puževom brzinom” da bi, kako se svjedoče režimski mediji, dobila na akceleraciji.

Režimki mediji navode da je “utvrđeno da nije bilo nikakvih nepravilnosti i da je sva dokumentacija u vezi sa kreditom za kupovinu kuće bila uredna”.

Riječ je o notornoj neistini, jer je Dodik prvo platio vilu kešom nepoznatog porijekla, a godinu dana kasnije, kada je afera otkrivena, “podigao kredit” i “platio” vilu za koju je već godinu ranije dao keš.

Da podsjetim, Dodik je 14.05.2007. godine, preko “Pavlović banke”, 750.000 evra prebacio na račun Komercijalne banke u Beogradu, koja je i bila vlasnik vile na Dedinju.

Dodik je tada tvrdio da je navodno podigao kredit od “Pavlović banke” kako bi platio vilu, ali se ispostavilo da je, opet navodno, kredit uzeo tek godinu kasnije nakon njene kupovine - 27.06.2008. godine, kada je on odobren.

Ova činjenica najveći je problem za Dodika u istrazi koja je počela brzo da napreduje i prestavlja mu mlinski kamen oko vrata.

Drugi veliki problem je način “otplate” rata za “kredit”. O svemu sam detaljno pisao 01.07.2021. godine, kada je istraga lagano dobijala na ubrzanju.

Važno je navesti da se u Dosjeu koji reemitujem pominje često Slobodan Pavlović, nekadašnji vlasnik “Pavlović banke”, koji je poginuo 16.12.2021. godine u saobraćajnoj nesreći u Čikagu (SAD).

Sve ocjene o pokojnom Pavloviću izrečene su u vrijeme dok je bio živ. Kliknite na link ispod!

Dosje/Dodikova "Naša banka" i dedinjska vila: Hoće li Dodik "pasti"  zbog "0,03 KM u Kešu"?! (01.07.2021.)

Piše: Slobodan Vasković
Foto naslovna: direktno.rs
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter