Njeno bogatstvo vrijedi više od 300 miliona dolara

Njeno bogatstvo vrijedi više od 300 miliona dolara

Američka pevačica Ledi Gaga iza sebe je imala veoma uspešan period, te je, osim na turnejama, ogromne svote novca zaradila i glumeći u filmu i seriji. Njeno bogatstvo se procenjuje na 265 miliona dolara.

Iako se pop zvezda Lejdi Gaga pokazala izvrsno i u glumačkim poduhvatima, ona je ipak najveći deo svog bogatstva uvećala turnejom Monster Ball, koja je trajala od novembra 2009. do maja 2011. 

Tokom ovog perioda ona je uspela da zaradi čak 227,4 miliona dolara, ali sav novac ipak nije otišao u njene ruke jer je morala da isplati celom kadru koji je učestvovao u organizaciji turneje.

Veliki uspeh i sjajan glumački talenat pokazala je ulogom u nedavno prikazanom filmu Zvezda je rođena, u kome je glumila zajedno sa Bredlijem Kuperom, koji je i režirao ovu dramu. 

Kako navode strani mediji, ona je zaradila 36 miliona dolara, što je po holivudskim standardima dosta malo. 

Osim ovog ostvarenja, Gaga je snimala petu sezonu "Američke horor priče", a koliko je bila uspešna u tome govori činjenica da je osvojila Zlatni globus za najbolju sporednu ulogu.

Kada je reč o albumima, "Born This Way" je u prvoj nedelji prodat u više od milion primeraka, a udruženje diskografske industrije Amerike je saopštilo da je pevačica samo prodajom digitalnih singlova zaradila 61 milion. 

Godine 2010. pevačica je postala kreativni direktor kompanije Polaroid, a lansirala je svoju poznatiju liniju parfema, a najuspešniji je Fame zahvaljujući kome je zaradila više od milijardu dolara.

 

Foto naslovna: net
Izvor: b92