Njemačka osveta Srbima (Foto)

Njemačka osveta Srbima (Foto)

Pogledajte kartu okupirane Jugoslavije tokom Drugog svjetskog rata i kartu Balkana danas. Svaka sličnost je sasvim slučajna ili ipak nije?!

21. juna 1940. u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se sa francuskom delegacijom kako bi Francuska potpisala bezuslovnu kapitulaciju, na istom onom mjestu gdje je Njemačka kapitulirala pred tom zemljom 11. novembra 1918.

Nijemci su preko noći dovukli čak i vagon iz muzeja u kome su dvije decenije ranije kapitulirali, a u kome je sada trebalo osvetiti se Francuzima i natjerati ih da potpišu svoj poraz u ponižavajućim uslovima.

Okupacija Jugoslavije

1941. Hitleru iz okupirane Jugoslavije donose spomen ploču sa mjesta na kome je Gavrilo Princip ubio Franca Ferdinanda.

Šta će jednom od najmoćnijih ljudi tog vremena kamena ploča iz Sarajeva? Iz razorene Jugoslavije, firer od svoje vojske zahtijeva da mu donesu samo jedan predmet. Ne zlato, ne ništa od velike vrijednosti, osim simboličke. Simbol ustanka i oslobođenja južnoslovenskih naroda od tiranije i od Germana. O da, Hitler je vjerovao u simboliku i te kako. Od Longinovog koplja i Svetog grala, pa do Principove ploče, ali prije svega, Hitler je vjerovao u osvetu, otimačinu, osvajanje i rat do istrebljenja, jakih protiv slabih. I po tome se nije nimalo razlikovao od svojih germanskih predaka, a ko prati istorijska zbivanja zna, da on nije bio slučajnost već izraz jednog doba, želje za revanšizmom, odmazdom i osvajanjem. Da nije bilo Hitlera, pojavio bi se neko drugi.

ʀɪᴄʜᴀʀᴅ ᴅᴇ ʙᴏᴇʀ
@dhabirecorder
·
May 26, 2019
Hitler examines Gavrilo Princip plaque removed from Sarajevo by German troops and presented to him on his 52nd birthday on April 20, 1941, aboard his special command train, Sonderzug Amerika, in Mönichkirchen. Photo by Heinrich Hoffmann (Bildarchiv Bayerische Staatsbibliothek).

8:34 PM · May 26, 2019   123   3   Share this Tweet

Foto: Twiter

1991. Ujedinjena Njemačka među prvima priznaje nezavisnost Slovenije i Hrvatske i vraća se na međunarodnu scenu kao ujedinjena država i veliki geopolitički igrač, prvi put od Drugog svjetskog rata. Cilj njemačke politike bio je jasan, rasturiti Jugoslaviju, podržati stare saveznike Hrvate i osvetiti se Srbima.

Pogledajte kartu okupirane Jugoslavije tokom Drugog svjetskog rata i kartu Balkana danas. Svaka sličnost je sasvim slučajna ili ipak nije?!

Njemačka ujedinjena, Jugoslavije nema, Čehoslovačke nema, SSSR-a nema. Ujedinjujuće slovenske države ruše se redom, a istorija se uveliko revidira pred našim očima najbestidnijim lažima. I to ništa nije slučajno. Tekovine Velikog rata uništene, tekovine pobjede nad nacizmom uništene, zločinci pomilovani i vraćeni na tron Evrope pod dirigentskom palicom Vašingtona. Ko je zapravo pobijedio?

Istorija nema trenutak u kome će neko "zapljunuti" stanje stvari i reći: Evo od sada je ovako zauvijek. Ona nosi neumitan poraz svakom ko je shvati sa romantičarskim zanosom, ko poveže njene nemilosrdne tokove sa smislom, knjiškim objašnjenjima, pravom i pravdom. 

Njemačka vojska ponovo ubija Srbe

1999. prvi put od Drugog svjetskog rata, njemačka vojska učestvuje u vojnoj kampanji na teritoriji neke druge zemlje. U okviru NATO snaga, njemačke jedinice zauzimaju Kosovo i Metohiju nakon potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

U godinama koje slijede njemački vojnici će po prvi put, od Hitlerovog vremena, zapucati na neki narod, u ovom slučaju goloruki, srpski. Njemački vojnici sa 220 metaka ubijaju dvojicu Srba, Žarka Andrijevića i Slavka Veselinovića koji su tog 13. juna 1999. očajnički pokušavali da napuste Prizren pred najezdom albanskih terorista i njihovih tek pristiglih sponzora iz Njemačke i drugih zemalja NATO-a u sastavu KFOR-a.

2020. Njemačka kao vodeća zemlja EU traži glavnu ulogu u dijalogu Beograda i Prištine. Suštinski, dijalog ne postoji, svi predlozi Beograda su odbačeni, potpisani ugovori o formiranju ZSO se ne poštuju, niti imaju ikakvo značenje, a svaki pokušaj pronalaženja kompromisa, mahom od strane Srba, nailazi na zid, berlinski.

Nezvanični izvori tvrde da je Berlin stajao iza Haradinaja kada je uveo takse i blokirao dijalog, podržavao Kurtija, sabotirao prvi pokušaj sastanka u Bijeloj kući u junu prošle godine, da Njemačka naoružava Albance i da je jedino što se očekuje na kraju dijaloga međusobno priznanje dvije države, Srbije i Kosova. Mada Srbiji kao međunarodno priznatoj državi, nikakvo priznanje ne treba, a pogotovo ne od topovskog mesa NATO pakta oličenog u Albancima iz Prištine.

Plan za Kosovo

Kompromis koji se nudi je sljedeći: Potpisivanje pravno obavezujućeg ugovora između Srbije i Kosova kao nezavisnih država, po uzoru na dvije Njemačke, bez međusobnog priznanja, ali i bez blokiranja ulaska u međunarodne institucije, tačnije da Beograd ne blokira Prištinu. Zauzvrat, Srbija dobija čvrsto obećanje da će postati članica EU 2364. godine, ukoliko ispunimo svih 462. poglavlja, 56 klastera i ukoliko Unija bude tada spremna da primi nove članice.

Ugovor dvije Njemačke kojim Srbija treba da prihvati stvaranje druge nezavisne države na dijelu svoje teritorije?! Djeluje kao savršena osveta Njemačke Srbima.

Ako malo zavirite u istorijske knjige, shvatićete da nema naroda koji je u tolikoj mjeri sklon revanšizmu i osveti kao Nijemci. Iako to bez sumnje, jeste veliki narod, vrijedan poštovanja, prije svega zbog nemjerljivog doprinosa razvoju zapadne kulture i civilizacije, vrijedan je i podozrenja zbog "doprinosa" prvom masovnom pokušaju istrebljenja čitavih naroda. Njihova politika će na Balkanu, a naročito prema Srbima, uvek biti ista i nepromjenljiva, vladali njome kajzer, firer ili demokratski izabrani kancelar.

Izjava njemačkog ambasadora

2021. njemački ambasador u Srbiji Tomas Šib navodi da je bombardovanje Jugoslavije bilo opravdano kako bi se Srbi spriječili da počine genocid nad Albancima.

Agenda njemačke poslednjih nekoliko decenija je potpuno jasna - potrebno je naći "zlikovce" koji će baciti u sjenku nacističku Njemačku i ulogu tog naroda u planiranom masovnom istrebljenju Jevreja, Slovena i Cigana. Malo da se zaboravi na Nijemce i da se priča o Srbima kao genocidnom narodu, ratnim zločincima i "monstrumima".

Plan je potpuno u skladu sa predloženim rješenjem o dvije Njemačke koji zapravo podrazumijeva podjelu Srbije kao kaznu za gubitnike rata, odnosno Srbe, projektovane kao nove "zločince". Upravo su se Nijemci najviše trudili da se Srbima dodijeli ovakva uloga i interes Berlina se tu može vidjeti jasno kao dan.

Zato se danas izjednačavaju nacizam i komunizam, da se na isto svedu pobjednici i gubitnici, a to je i dio globalne kampanje koja je dalje usmjerena protiv Rusije. Zato se priča o genocidu od Srebrenice do Kosova, dok u tijelima Šibovih sunarodnika kucaju srca i rade drugi organi Srba, iskasapljenih u Žutoj kući i Bondstilu.

Osveta Srbima

U ratovima sa Germanima i komšijama koje su im uvijek rado pomagale u pokušajima istrebljenja slovenske braće, stradalo je oko 3 miliona Srba. Jevreji su se dozvali pameti tek poslije 6 miliona mrtvih, pa su shvatili šta se mora činiti. Znači li to da smo mi na pola puta ili će nam nekim čudom doći malo ranije iz du*eta u glavu. Poznajući nas, neće...

Istorija će se opet poigrati našom lošom pameću i to ćemo platiti, onako kako poraženi plaćaju od pamtivijeka - krvlju, teritorijom i poniženjem. Sve drugo su bajke o demokratiji, evropskim vrijednostima, suočavanju sa prošlošću i ostalim pacifističkim pričama za građanere iz kruga dvojke koji bi podjednako završili u vozu za Jasenovac kao i drugi Srbi, samo bi njihov vagon možda stigao među posljednjim iz Beograda ili možda Prinz-Eugen-Stadta kako su srpsku prijestonicu zvali nacisti.

I tako sve dok se neko ne sjeti da se nama svete oni koji su došli kod nas da pljačkaju i osvajaju, da partizani nisu ubijali Nijemce u okolini Berlina već Kragujevca, da se samo ovdje sprovodila osveta 100 za jednog i samo su se ovdje streljala djeca iz odmazde za pobijene njemačke vojnike.

Naši stari su u krvavim ratovima tukli tuđine i osvajače, braneći svoje, zar mi sad u miru da im ćutimo?!

Dugujemo precima.

Piše: Dejan Novaković
Foto naslovna: Balkan mapa/Printscreen
Izvor: alo.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter