-Nisam u Kući slavnih jer sam rekao da mrzim gej ljude- (Video)

-Nisam u Kući slavnih jer sam rekao da mrzim gej ljude- (Video)

Legendarni plejmejker Tim Hardavej je izjavio da je svestan da nikada neće biti primljen u Kuću slavnih jer je 2007. godine rekao da je homofob.
Petostruki učesnik Ol-star utakmice je naveo da bi mu veoma značilo da se nađe u društvu svih legendi, ali je dodao i da sada ne može ništa da uradi.

“Znate, ja mrzim gej ljude. Želim da se to zna. Ne volim gej ljude i ne volim da budem u njihovoj blizini. Ja sam homofob. To mi se ne sviđa. Toga ne bi trebalo da bude ni u SAD ni u svetu“, rekao je Hardavej 2007. godine.

Posle tog komentara Haradavej je proglašen za nepoželjnog na Ol-star događajima, posle čega se izvinio, ali to nije imalo odjek kao prethodna izjava.

“Nisam u Kući slavnih zato što sam rekao šta sam rekao. Razumem to. Povredio sam osećanja mnogih ljudi, ispalo je pogrešno. Od tada sam se promenio. Sada pokušavam da uradim ono što je ispravno. Podržavam gej i trans ljude. Želim da razumeju da ih razumem kao ljudska bića. Ne bi ih trebalo gledati kao “neke druge“. Ne treba ih nazivati pogrdnim imenima i ponašati se loše prema njima. I oni su ljudi“, istakao je Haradavej.

VIDEO:

 

Foto naslovna: Getty Images
Video: YouTube
Izvor: b92.net