Nikada nije bilo zajedništva oko boljeg života našeg naroda, sada se ono želi zbog zaštite lažnog predsjednika


Nikada nije bilo zajedništva oko boljeg života našeg naroda, sada se ono želi zbog zaštite lažnog predsjednika

Dodik nije jednako Srpska, on je glavni generator krize - „Narodni front neće ni na koji način učestvovati u pokušaju navodne homogenizaciji oko lažnog predsjednika Milorada Dodika, jer on nije jednako Republika Srpska kako se to pokušava predstaviti“- poručila je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Ona ističe da Dodika u Narodnom frontu smatraju jednim od glavnih generatora krize, te odgovornim za političke i ekonomske posledice koje trpi Republika Srpska i njen narod.

„Sankcije koje su uvedene pojedincima, najviše će se odraziti na narod, jer su Srpskoj već uskraćene stotine miliona bespovratne pomoći u vidu grant sredstava, kao i projektnih sredstava, te potencijalnih investicija koje neće doći u Srpsku zbog katastrofalne političke klime“ – kaže Trivićeva i dodaje: 

„O demografskoj, ekonomskoj i moralnoj katastrofi u kojoj se nalazi društvo, ova vlast kontinuiteta nikada nije vodila računa, niti je pozivala na opšti društveni konsenzus po ovim pitanjima.

Pitanje dugova u zdravstvu i loš zdravstveni sistem, sunovrat obrazovanja, katastrofalan položaj boračke populacije i penzionera, radno zakonodavstvo…, nikada nisu bile teme za homogenizaciju svih društvenih i političkih aktera, a morale su biti.

Za sve one teme koje se tiču običnog čovjeka, vlasti nisu imale sluha, a sada pozivaju na homogenizaciju za spasavanje kože lažnog predsjednika, iako su oni sami izazivali i priželjkivali probleme u kojima se sada nalaze.“

Ona je podsjetila da je upravo Milorad Dodik bio glavni protagonista i zagovarač smjene Nikole Poplašena, te da je svojim djelovanjem tada upravo Dodik doveo u pitanje poziciju predsjednika Republike.

„Narodni front će uvijek čvrsto stajati sa narodom i uz narod, ali nikad sa onima koji su narod doveli do ivice propasti, a od Republike Srpske napravili zemlju koja velikom brzinom ostaje bez svog najznačajnijeg resursa, ljudi“- zaključila je Jelena Trivić.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter