Nije se ugušio – Ćilim-efendija sa svitom međ hodžama i muslimanima na otvaranju džamije (Video)


Nije se ugušio – Ćilim-efendija sa svitom međ hodžama i muslimanima na otvaranju džamije (Video)

Prije samo desetak dana raspamećeni Uzurpator Milorad Dodik je izjavio, praćen horskom vikom svojih saradnika i ulizica, da ne želi dijeliti i disati vazduh skupa sa muslimanima i Bošnjacima, što je sramno i za svaku osudu, a danas je bio među hodžama, na čelu delegacije vlasti, skupa sa Željkom Cvijanović, Radovanom Viškovićem i Draškom Stanivukovićem, na otvaranju džamije Arnaudije u Banjaluci. Ne znam kako je zaboravio ćilim i druge poklone, koji je ranije nosio na slična otvaranja obnovljenih džamija i događaje, i kako nije doživio gušenje, okružen velikim brojem muslimana.

Srbenda se zahvaljivala Turcima i Turskoj, jer su obezbjedili sredstava za obnovu džamije, i nije mu smetalo da pozira ispod crvenog turskog barjaka, zelene zastave sa polumjesecom Islamske zajednice BiH, te zastave BiH. U svom obraćanju imao je veoma pomirljiv govor sa novim zaokretom i signalima upućenim Bošnjacima, koji su potpuno suprotni od otrovnih strelica, jezika mržnje i sramnih poruka da ne želi dijeliti ni vazduh sa muslimanima, koji je slao prije samo desetak dana.

 

Postavlja se pitanje koji je pravi Dodik u podijeljenoj ličnosti, da li onaj od prije 10 dana koji se busa u prsi junačke, prijeti, vrijeđa muslimane, najavljuje odcjepljenje Republike Srpske, jer tvrdi da se sa Bošnjacima ne može živjeti, nudi imaginarne 2 milijarde za mirno razdruženje, ili ovaj tihi, pomirljivi i tolerantni Dodik od poslednjih nekoliko dana? Nije mi jasno kako Bošnjaci nakon svega, iznova i uporno, prelaze preko uvreda, gaze lično i nacionalno dostojanstvo, grle se i pozdravljaju sa osobom koja ih kontinuirano vrijeđa godinama, vade ga i čupaju iz blata iako ih je toliko puta gazio, vrijeđao i ponižavao?

Njegovo neprestano tumaranje i srljanje, česti politički zaokreti za 180 stepeni, na dnevnom nivou, koji zavise od raspoloženja i trenutnih političkih ciljeva, prešli su sve granice. On je spreman promijeniti 100 stavova, vjeru, izdati, prodati i učiniti sve, ako će mu to pomoći da ostane na vlasti, sačuva moć i bogatstvo. Ipak svima mora biti jasno da zvijer mijenja dlaku ali ćud nikada, i da svi plaćaju skupu cijenu ako ulaze u kolo sa osobom čije je vrijeme i rok trajanja istekao!

Piše: Nebojša Vukanović
Video: BN Televizija
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter