Nije kod nas loše!? Podvižnik sa platom kao Mbape – neto plata Zorana Stevanovića u Alumini 13 869 KM!?


Nije kod nas loše!? Podvižnik sa platom kao Mbape – neto plata Zorana Stevanovića u Alumini 13 869 KM!?

Godinama se Zoran Stevanović borio lavovski da ovlada Aluminom, ucjenjivao Dodika, pravio dilove, kupovao i podmazivao Vladu, ministre, sudije, tužioce i sudske presude i na kraju, nakon što je izmanipulisana i prekrojena izborna volja građana a on i njegovi pobratimi „dobili“ 100% glasova na mnogim biračkim mjestima u Zvorniku, napokon postao prvi kalif i predsjednik Upravnog odbora  Alumine.

Da se borba isplatila govori i nevjerovatna plata i mjesečna primanja koja ima Stevanović, koji se povukao sa mjesta gradonačelnika Zvornika kako bi ovladao Aluminom, a grad i dalje iz sjene kontroliše preko svojih marioneta koje je postavio i progurao.

Osnovna plata skromnog podvižnika Zorana Stevanovića, kao predsjednika Uprave Alumine, iznosi 8 078,21 marku, a na to još ima minuli rad u iznosu od 1250 maraka, članstvo u Upravnom odboru donosi 1600 maraka, a kada se svi dodaci i putni nalozi saberu dođe se do cifre 13 869,92 marke.

Uz to, Stevanović je po dolasku na čelo Alumine sebe počastio novim „mercedesom“ od preko 100 000 maraka, a pored skoro 14 000 maraka ličnih dohotka u Alumini ima i skromni paušal od oko 2000 maraka kao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Stevanović je suvlasnik Fabrike voda „Vitaminka“, a preko povezanih lica bavi se i građevinom, zidanjem zgrada te još nekim unosnim biznisima. Na platu od skoro 14 000 maraka plati se još 4500 maraka doprinosa, a kad se sve sabere Zoran Stevanović godišnje Aluminu košta više od 220 000 maraka, skoro kao dobar fudbaler ili košarkaš u Ligi šampiona Crvenu zvezdu i Partizan.

Velika je inflacija, sve je poskupilo, od hrane, usluga do nekretnina, ali za Zorana Stevanovića očito da nema zime i ne treba se brinuti kako će skrpiti kraj sa krajem. Poslao sam poruku i pitao Stevanovića da li su podaci tačni i kako komentariše svoju platu, koju većina građana ne može zaraditi ni za godinu dana, ali nisam dobio odgovor.

Ostaje da se vidi kakvi će biti poslovni rezultati Alumine, koja je prije dolaska Stevanovića i Gordana Pavlovića imala prihod u 2022. godini od 389,6 miliona maraka, pa ostaje da se vidi da li će se neki kupci povući zbog promjene rukovodstva, na koji način će se završiti stečajni postupak i da li će Zoran Stevanović i Gordan Pavlović preuzeti Aluminu sa 10% godišnjeg prometa, koliko su u kriminalnom i nezakonitom poslu i namještenom tenderu sa premijerom Viškovićem kupili Vladina potraživanja.

Za sada ih u tome sprečava samo naša Tužba i proces koji je pokrenula Lista za pravdu i red, a vidjećemo kakav će biti ishod suđenja i procesa pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: SRNA
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter