Nije isporučeno najmanje 40 respiratora - Opljačkano 9,4 mil.KM a novac podijeljen u Švajcarskoj

Nije isporučeno najmanje 40 respiratora - Opljačkano 9,4 mil.KM a novac podijeljen u Švajcarskoj

Prokletnici: Preko nasilnika i lihvara Babića i firme "Medietik" milioni opljačkani, a najmanje 40 respiratora nisu isporučili; Vrh Režima, preko Babića, oteo najmanje 9,4 miliona KM; Ukradeni narodni novac podijeljen u Švajcarskoj; Dok je Lukačeva Hunta, dugim cijevima, držala stanovništvo u logorskim uslovima, kriminalci nesmetano otimali; Šeranić je bio i ostao Škrbićev lakej

Prema potvrđenim informacijama iz nekoliko nezavisnih izvora, firma "Medietik" nije uopšte isporučila najmanje 40 respiratora, što pljačku čini još većom i beskrupuloznijom.
Jednostavnije rečeno, uzeli su novac, podijelili ga i ne pada im na pamet da isporuče bilo kakvu robu, respiratore, čak ni po astronomskoj, zelenaškoj cijeni od 134.455,12 KM po komadu.
Babići nisu ukrali i oprali milione samo za sebe, već za najuži vrh RS; To im pruža nadu da će ostati zaštićeni, te pohlepni Prokletnik, palančki kriminalni skot, Vlado Babić otvoreno prijeti svakom ko se usudi pomenuti njegove podle, prljave poslove

1.
Ugovor koji su 08.04.2020. godine potpisali Dejan Kusturić, direktor Fonda zdravstva RS i Željko Babić, suvlasnik firme “Medietik” svjedočanstvo je da je virusna kriza teško zloupotrebljena i iskorištena za pranje milionskih sredstava.

Foto: Dejan Kusturić

2.
Ugovorom je precizirano da će se pedeset respiratora platiti 6.722.756 KM, odnosno 134.455,12 KM po respiratoru.

3.
U Ugovoru se još navodi da će šest miliona KM biti “Medietiku” uplaćeno avansno, a da će ta firma vršiti isporuku u roku, “ne dužem od 24.04.2020.".

Foto: Ugovor o avansnom plaćanju 6 miliona KM između Fonda i firme "Medietik"

4.
Avansno plaćanje svjedoči da je zločinačka akcija izvlačenja šest miliona KM bila precizno osmišljena do detalja; Nema dileme da je novac odmah prebačen na račune firme “Medietik”, a oni su ga prosilijedili tašna-mašna firmi iz Švajcarske SPC “Techonologies” AG, iz grada Cuga, koji je of-šor zona. 

Švajcarska firma, koja ima dva zaposlena radnika, bavi se kancelarijskim materijalom, što dodatno svjedoči o kakvom poslu se zaista radi.

Foto: "firma" iz Švice

5.
Novac je u Švajcarskoj podijeljen između učesnika ove prljave prevare, monstruozne zbog činjenice da je teško zloupotrijebljena pandemija i da je prevarama i pljačkom još teže ugroženo zdravlje stanovništva koje je bilo zatočeno u logorskim uslovima, pod policijskim časom.

6.
Fond zdravstva je “Medietiku” ukupno, prema zvaničnim podacima te ustanove, isplatio za respiratore 12.931.256 KM. 

Foto: Document Fonda o ugovorima sa firmom "Medietik" 

Firma kriminalne braće Babić je ukupno uvezla medicinske opreme, prema zvaničnim podacima Uprave za indirekto oporezivanje, u vrijednosti 3.546.940,75 KM; Praktično to znači da je ukradeno 9.384.315,25 KM.

Navedena cifra je, prema mojim izvorima, samo vrh ledenog brijega i tvrdi se da je stvarna otimačina trostruka; Za date pare nije, u najvećem broju slučajeva, isporučeno ništa!!!

7.
Tužilaštvo BiH i Sipa vode istragu o ovom zločinu i malo je vjerovatno da će Babići, Kusturić i još poneko izbjeći robiju; Što se tiče glavnog organizatora posla Jozefa M. Škrbića, on će, kao i obično, ostati u sjeni.

8.
Dok je Hunta Dragana Lukača “napadala” virus dugim cijevima, držeći stanovništvo nabijeno u svoje domovove i logore-karantine, kažnjavajući  i za najmanju sitnicu, dotle su pripadnici Režima i njihove sluge poput Vlade i Željka Babića, koji su vlasnici “Medietika”, otimali nesmetano milione.

Foto: Lukačeva Hunta - Dugim cijevima štitili kriminal

Željko Babić je muž Ane Trišić-Babić, savjetnice Milorada Dodika.

9.
Činile su to, pod zaštitom Lukačeve Hunte, i druge zločinačke grupe, poput one formirane oko turističke agencije “Travel4Fun”, preko koje je Institut za javno zdravstvo RS “počistio” 2,385 miliona KM.

Foto: Ugovor Instituta i turističke agencije "Travel4Fun"

Direktor Instituta je Branislav Zeljković, koji je u vlasništvu Nenada “Crveni Kombi” Stevandića, poznatog i po brojnim zločinima počinjenim, tokom rata, na području Banjaluke i Kotor Varoši nad Bošnjacima, Hrvatima, ali i Srbima.

10.
Vratimo se “Medietiku” i Braći Buldog Babić - Respiratori nisu isporučeni do 24.04.2020. godine, kako je Ugovorom bilo precizirano, već su uveženi (dio njih) 12.05.2020., što znači da je Ugovor bio pokriće za pranje novca i njegovo prebacivanje u inostranstvo, gdje je i podijeljen.

11.
Kada se analiziraju svi uvozi “Medietika” (vidi dodatak), tih 50 respiratora moglo je jedino biti uveženo 12.05. ove godine i to po cijeni od 1.572.036, 06 KM, što znači da je jedan respirator “Medietik” plaćao dobavljaču 31.440,72 KM, a naplaćivao od Fonda 134.455,12 KM; Odnosno, da je na ovih 50 respiratora ukradeno i opljačkano 5.150.720 KM.

Foto: Uvoz 12.05.2020.

12.
Uzalud Dejan Kusturić, direktor Fonda zdravstva, pokušava da se “opere” tvrdnjama da “Fond niti može da zna niti ima uvida u cijene po kojima privredni subjekti od proizvođača kupuju medicinska sredstva”.

Foto: Kusturićev uzaludni pokušaj "pranja" od odgovornosti

To jeste tačno, alii bi Kusturić trebalo da zna da se ne daju pare avansno prije nego se utvrdi kojeg je kvaliteta roba i da li postoje ponuđači sa nižom cijenom.

13.
Očito je da je interes bio samo jedan - naći način da se novac prebaci na račune u inostranstvu i potom ga podijeliti, što je i učinjeno.

14.
Kako iz UIO nije saopšteno koliko je “Medietik” uvezao respiratora 12. maja, pretpostavka je da ih je uveženo svih pedeset; Međutim, veoma bitno je istražiti i taj detalj, jer je sasvim realno da ih je uveženo znatno manje, a da su neke od tih mašina, koje su dobijene kao humanitarna pomoć, dostavljene Fondu kao isporuka “Meditika”.

Foto: kriminalac Vlado Babić

15.
Posebno je bitno utvrditi taj detalj, jer prema potvrđenim informacijama iz nekoliko nezavisnih izvora, firma "Medietik" nije uopšte isporučila najmanje 40 respiratora, što pljačku čini još većom i beskrupuloznijom.

Jednostavnije rečeno, uzeli su novac, podijelili ga i ne pada im na pamet da isporuče bilo kakvu robu, respiratore, čak ni po astronomskoj, zelenaškoj cijeni od 134.455,12 KM po komadu.

Babići nisu ukrali i oprali milione samo za sebe, već za najuži vrh RS; To im pruža nadu da će ostati zaštićeni, te pohlepni Prokletnik, palančki kriminalni skot, Vlado Babić otvoreno prijeti svakom ko se usudi pomenuti njegove podle, prljave poslove; Pohlepa je prokletstvo narečenog Prokletnika koji već godinama pljačka građane RS, a dodatni prihod mu je zelenašenje.  

16.
Osim Kusturića i braće Babić, nema dileme da se u cijelom ovom poslu nalazi i Ranko Škrbić, bivši Ministar zdravlja i Grobar zdravstva koji i dalje suvereno vlada ovim sektorom, detaljno ga pljačkajući.

Foto: Jozef M. Škrbić

17.
Babići i njihov “Medietik” godinama su već kanal preko kojeg Škrbić ostvaruje kriminalne ekstraprofite, kao i njegove sluge.

18.
Odgovornost mora ponijeti i “fini” Ministar zdravlja Alen Šeranić, koji je za prevaru znao, čak pokušao da je javno opravda, a jedino što je dokazao jeste da je bio i ostao Škrbićev potrčko, o čemu sam pisao još davno prije korone.

Foto: "fini" Šeranić

19.
Što se, pak, napada virusa tiče, vrijeme je pokazalo da su Šeranić, kao i njegovi glavni “igrači” u borbi protiv pošasti Vlado Đajić i Nenad “Crveni Kombi” Stevandić, potpuno nesposobni, nekompetentni i nemaju pojma kako da se iznesu sa pandemijom. 

20.
Virus i dalje hara, a niko od smrtonosne trojke ni ne pomišlja na odgovornost. 

21.
Kada su oni u pitanju tu nije riječ o ljudima, već monstrumima koji, pod komandom Škrbića, zajedno sa Babićima, bez imalo milosti uništavaju zdravlje stanovništva. (nastaviće se)

Vezana vijest - link - https://infomediabalkan.com/rezim-i-krbic-preko-medietika-u-svajcarskom-cugu-oprali-9-4-mil-km-hoce-li-zrtvovati-bracu-babic

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks