Nestala 16-godišnja Ilhana Halilović: Otac tvrdi da je oteta sa još jednom maloljetnicom

Nestala 16-godišnja Ilhana Halilović: Otac tvrdi da je oteta sa još jednom maloljetnicom

Policijski službenici poduzimaju sve neophodne mjere na pronalasku lica čije je udaljavanje od kuće prijavio otac, kazali su za Oslobođenje iz Operativnog centra MUP-a ZDK, a navode o otmici nisu potvrdili.

Zeničkoj policiji jučer se javio Amel Halilović koji je prijavio nestanak njegove 16-godišnje kćerka Ilhane Halilović iz naselja Crkvice. Kaže da policija trenutno traga za njegovom kćerkom, a on sumnja da je oteta.

-Imamo osnovanu sumnju da su uz nju kidnapovali i još jednu maloljetnu djevojčicu. U pitanju su muškarci koji su punoljetni i koji su poznati policiji, tvrdi otac djevojčice.

-Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona kazali su nam da policijski službenici poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na pronalasku maloljetne Zeničanke koja se prema prikupljenim informacijama i zaprimljenoj prijavi udaljila od kuće. Navode o otmici nisu potvrdili.

-Policijski službenici poduzimaju sve neophodne mjere na pronalasku lica čije je udaljavanje od kuće prijavio otac, kazali su za Oslobođenje iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Izvor: oslobodjenje.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter