Nemogućnost izborne krađe je pravi razlog SNSD-ovih žalbi

Nemogućnost izborne krađe je pravi razlog SNSD-ovih žalbi

Sva nastala drama oko odgađanja izbora za sredinu novembra se pravi iz razloga što predsjednicima SNSD-a i HDZ- a Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću ne odgovara što su izgubili kontrolu nad izborima - kaže Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS. 

Stvarni motiv SNSD-a i ostalih koji se bune zbog odgađanja izbora nije termin održavanja, nego gubitak kontrole nad Centralnom izbornom komisijom, čime su onemogućeni da nastave krađu izborne volje građana,  kaže Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS.

Pandurevićeva ističe da je krajnja namjera takvog ponašanja da se blokadama članovi CIК-a primoraju na podnošenje ostavke.

Prema njenim riječima, sva nastala drama oko odgađanja izbora za sredinu novembra se pravi iz razloga što predsjednicima SNSD-a i HDZ- a Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću ne odgovara što su izgubili kontrolu nad izborima. 

SNSD je, da mu je bilo stalo da ne dođe do odlaganja izbora, dodaje Pandurevićeva,  lako mogao spriječiti njihovo odlaganje. 

„Imaju člana Predsjedništva BiH i predsjedavajućeg Savjeta ministra i samo je bilo dovoljno da obezbijede pare za održavanje izbora“, navodi  Pandurević.

Кomentarišući SNSD-ov zahtjev upućen Ustavnom sudu BiH, u kome se traži preispitivanje odluke CIК-a, na osnovu koje su lokalni izbori odgođeni, Pandurević kaže da je to još jedan primjer nedosljednog ponašanja ove stranke.

„Ustavnom sudu se žale oni koji najviše spore odluke tog suda i to u vrijeme kada se pokušava donijeti Zakon o Ustavnom sudu“, navodi  Pandurević.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks