Njemački nobelovac zaprepastio svijet: Rak se dobija od ovih namirnica

Njemački nobelovac zaprepastio svijet: Rak se dobija od ovih namirnica

Godine 1931. nemački naučnik Oto Hajnrih Varburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat antifiziološkog načina života, piše Novi.

Antifiziološkim načinom ishrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo snabdevenu kiseonikom.

Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a manjak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.

Dr Varburg je rekao: “Manjak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo”.

Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam.

“Oduzmete li zdravoj ćeliji 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u ćeliju raka za samo dva dana”, tvrdio je dr Varburg. “Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali tumorske ćelije mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka”.

Tumorska tkiva su kisela, dok su zdrava alkalna

U svom delu “Metabolizam tumora“, dr Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva osnovna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (smanjena količina kiseonika).

Otkrio je, da su tumorske ćelije anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživeti u prisutnosti visokih koncentracija kiseonika.

Tumorske ćelije mogu preživeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika.

Stoga, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika.

Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje. Tumorske ćelije žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.

Kiselost i alkalnost organizma zavisi od hrane

Nakon što je završen proces varenja, hrana, u zavisnosti od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu. Jednostavnije rečeno, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.

Našim ćelijama, da bi mogle uspešno da funkcionišu, potrebno je da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7.

Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo.

Hrana koja zakiseljuje telo:
* Rafinisani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljene hidrate, koji škode štitnoj žlezdi. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
* Meso (sve vrste)
* Proizvodi životinjskog porekla – mleko i sirevi, pavlaka, jogurt itd.
* Rafinisana so
* Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su testenina, kolači, keks itd.
* Hleb
* Margarin
* Kofein
* Alkohol
* Duvan
* Sva industrijski prerađena i konzervisana hrana, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.
* Antibiotici i uopšteno svi lekovi

Hrana koja alkalizuje:
* Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u telu se menja i postaje alkalno.
* Voće. Na primer, limun unutar tila ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus).
* Bademi. Vrlo su alkalni.
* Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, ali idealna ishrana zahteva i određeni procenat kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuvane.
* Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
* Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.
* Voda. Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom celog dana.
* Vežbanje. Vežbe pomažu da se održava alkalnost organizma jer daju kiseonik celom telu. Sedalački način života uništava život.

Hemoterapija pogoršava kiselost organizma

Hemoterapija zakiseljuje telo do te mere da ono mora da posegne za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralizovalo kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primećujemo promene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose. Ostali lekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbegavati koliko je to god moguće.

Ispravna pH vrednost

Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 60% alkalnu prehranu i izbegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana.

Ne zloupotrebljavajte so te je koristite što je manje moguće.

Ako ste bolesni, idealno je da vam ishrana bude 80% alkalna.

Imate li karcinom, savet je da alkalizujete telo što je više moguće. To možete postići uz pomoć hrane, fizičke aktivnosti, izbegavanja stresa i dodatnog unosa hlorofila.

“Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna tačka zasićenosti tela kiselošću”, rekao je Džordž W. Kril, jedan od najpriznatijih hirurga na svetu.

“Nisu važna nebrojana imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u telu.” – Dr. Teodor A. Barodi, autor knjige “Alkalizuj ili umri” (“Alcalize or Die”):

“Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne da skladišti kiselost i toksine u većoj meri nego što ih može izlučiti, onda se javljaju bolesti” – dr. Robert O. Jang.

Izvor: krstarica.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter