Nema proslave za Novu godinu, Božić proslaviti skromno

Nema proslave za Novu godinu, Božić proslaviti skromno

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se korona virus drugačije i agresivnije ponaša na nižim temperaturama i poručila da je Nemačka morala da reaguje uvođenjem novih ograničenja u vezi s javnim životom kako bi zaštitila zdravstveni sistem. "Ne možemo dozvoliti da ovo brzo širenje virusa preotereti naš zdravstveni sistem", rekla je Merkel na konferenciji za novinare. Ona je istakla da se broj obolelih od korona virusa na odeljenjima za intenzivnu negu udvostručio u proteklih deset dana, prenosi Rojters.

Prema njenim rečima, ove godine neće biti žurki za doček Nove godine, a Božić će se slaviti skromno. - Tokom zimskih meseci moraćemo da ograničimo privatne kontakte. Svetlost na kraju tunela još uvek je prilično udaljena - rekla je Merkel u ponedeljak na konferenciji za novinare.

Zbog velikog porasta broja zaraženih od korona virusa, Nemačka od danas uvodi drastične mere kako bi se suzbilo širenje pandemije. U Nemačkoj je 548.156 osoba zaraženo korona virusom, dok je 10.638 ljudi preminulo od posledica ove infekcije, pokazuju podaci sajta Worldometers.

Izvor: tanjug.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks