Nema posla za bivšeg borca bez članske knjižice (Video)


Nema posla za bivšeg borca bez članske knjižice (Video)

Nedeljko Radović iz Višegrada je učesnik odbrambeno-otadžbinskog rata od prvog dana. Prošao je sve bitke i bojeve, dva puta je ranjavan i ratni je vojni invalid 70 odsto.

Sa suprugom Nevenkom je izrodio četvoro djece. I što je normalno za očekivati za sve ovo sledila bi nagrada bar  dobar posao kako bi prehranio porodicu i živio život dostojnim čovjeka. Ali nije tako.

„Moja porodica živi od moje invalidnine 290 KM i dječijeg dodatka od 39 KM koje supruga prima za četvrto dijete. Da ne bi bili bijeda moramo nešto da posijemo na njivi ali sve je to malo i nedovoljno", kaže Radović.

Radovićje, kaže, da se za posao obraćao na razne adrese. Pisao čelnicima opštine Višegrad, boračke organizacije, preduzeću „HE na Drini“ i predsjedniku Republike Srpske.

„Ali džaba stizali su samo negativni odgovori„ , jada se Radović.

Ovog prekaljenog  borca VRS najviše boli stranačko zapošljavanje i uslov da bi dobio posao da mora da agituje za neku stranku.

„Najviše što me pogodilo u svemu ovome bilo je  kad sam se obratio  predsjedniku lokanog SNSD Peru Petroviću, kome sam donio svu boračku i medicinsku dokumenaciju, tražeći posao. On mi je rekao da treba da se učlanim u njegovu stranku i da glasam ala da to potkrepim snimkom listića i još da sakupim određen broj glasova da bi me zaposlio. Još je kazao da i njegova djeca moraju da jedu hljeb isto kao i moja i da ona zavise od glasača", priča Radović. 

I što  je skoro nevjerovatno šestočlana porodica godinama  živi u garsonjeri od 40 metara kvadratnih. Za Božić su jedva prikupili  novac da kupe pečenicu i proslave ga kao i njihove komšije i prijatelji. 

VIDEO:

 

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks