Nema odgovora na pitanje hoće li UIO BiH kupiti zgradu kuma Mila Radišića od 100 miliona KM? (Video)


Nema odgovora na pitanje hoće li UIO BiH kupiti zgradu kuma Mila Radišića od 100 miliona KM? (Video)

Novi direktor nema odgovor o kupovini zgrade Grand Trejda. Novinare je zanimalo da li će Uprava kupiti zgradu kontroverznog banjalučkog biznismena i presuđenog kriminalca Mile Radišića za potrebe smještaja centrale i regionalnog centra ove institucije. Zoran Tegeltija je, međutim, odbio da konkretno odgovori na ovo pitanje.

U prostorijama Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine danas je obavljena primopredaja dužnosti direktora Uprave između dosadašnjeg direktora Mire Džakule i novog direktora Zorana Tegeltije. Novi i stari direktor su govorili o rezultatima rada Uprave i planovima za djelovanje u narednom periodu.

Novinare je, međutim, zanimalo da li će Uprava kupiti zgradu kontroverznog banjalučkog biznismena i presuđenog kriminalca Mile Radišića, za potrebe smještaja centrale i regionalnog centra ove institucije. Zoran Tegeltija je, međutim, odbio da konkretno odgovori na ovo pitanje.

"Ja kad počnem da radim onda ćemo vidjeti dokle je stigao proces", rekao je Zoran Tegeltija.

Dosadašnji direktor Miro Džakula je prije toga rekao da se pitanje nabavke zgrade u Republici Srpskoj vidi kao političko pitanje.

"Uprava je napravila regionalni centar Mostar, Tuzla, Sarajevo. Od koga smo nabavili? Sve su to živi ljudi i žive firme koje posluju u skladu sa zakonom. Od 2007. godine se pristupilo nabavci centrale i regionalnog centra u Banjaluci", rekao je Džakula.

Upitao je da li su trenutni uslovi pogodni za rad službenika Uprave, aludirajući na to da su trenutni uslovi smještaja loši, pa je pomenuo da je u njihov prostor čak ušla i zmija. 

"Da je Miro Džakula kao direktor imao obezbijeđena sredstva, kupovina zgrade bi bila završena u skladu sa zakonom. Čije zgrade, koje zgrade - to je nebitno", rekao je Džakula. 

Na pitanje novinara BN televizije Zoranu Tegeltiji, da li se osjeća odgovornim za to što Republika Srpska i dalje iz budžeta otplaćuje propale projekte bivšeg Dodikovog savjetnika Dragana Vučetića, za koje je prije 10 godina Tegeltija kao tadašnji ministar finansija Republike Srpske lično garantovao, Zoran Tegeltija je odbio da odgovori.

"Danas je na dnevnom redu Uprava za indirektno oporezivanje i samo ću na ta pitanja odgovarati", rekao je Tegeltija.

 

VIDEO:

 

Foto naslovna: BN
Video: BN Televizija/BN TV
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter