Nema ništa od Dodikove peticije. Srbi plaćaju visoku cijenu zbog politike koja se vodi godinama!

Nema ništa od Dodikove peticije. Srbi plaćaju visoku cijenu zbog politike koja se vodi godinama!

 Nema ništa od Dodikove peticije, Srbi plaćaju visoku cijenu politike koja građanima ne pruža bolju budućnost, poručio je Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbjednost u rubrici „Bez uvijanja“ u Jutarnjem programu BN TV.

Komentarišući odluku predsjednika SNSD-a da pokretanjem potpisivanja peticije odbaci odluku odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valetina Incka, Trifunović ističe da je to očekivan potez od Milorada Dodika.

„Naravno da Milorad Dodik radi sve iz političkih razloga, pa on je političar. Treba postaviti pitanje šta su to njegovi srpski kadrovi na nivou BiH radili sve ovo vrijeme, od 2006. dok je na vlasti, da se procesuiraju zločinci nad Srbima, recimo u Srebrenici i Bratuncu. To treba da se zapita, a peticija nema mnogo šanse“, kazao je Trifunović.

On naglašava da visoki predstavnik svakako nije potreban.

"Srbi trenutno plaćaju visoku cijenu politike koja ne pruža bolju budućnost građanima Republike Srpske, te da visoki predstavnik samo nanosi štetu srpkom narodu, kao i najnovije nametanje odluke odlazećeg visokog predstavnika da se dopuni Кrivični zakon u BiH kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca", kazao je Trifunović.

„Šta to znači kažnjavanje genocida? Genocid je krivično djelo, a da li je krivično djelo ako neki naučnik u naučnoj studiji dokaže da tamo nije bio genocid, da je bio neki drugi strašan zločin i ne samo tu, nego bilo gdje drugo. Zašto se ne priča kako su ubijani bošnjaci u Srebrenici, te kako su isti pronađeni. Svi oni koji su stradali u Srebrenici, a ne samo u julu, oni se pokopavaju kao žrtve Srebrenice“, poručio je Trifunović, koji je pričao i o regionalnim kriminalnim grupama u regionu, kao i kako se boriti protiv toga.

Više u video prilogu: 

 

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter