Nele Karajlić se vraća na scenu turnejom po Kanadi i SAD

Nele Karajlić se vraća na scenu turnejom po Kanadi i SAD

Legendarni rok muzičar dr Nele Karajlić višegodišnje odsustvo sa muzičke scene zvanično prekida predstojećom turnejom po Kanadi i SAD, kao i spotom kojim je spontano zabeleženo energično izvođenje starog hita „Zabranjenog pušenja“ – „Hadžija il' bos“.

Karajlića očekuju povratničke svirke sa „Ol star bendom“, 24. marta u Teatru „Feniks“ (The Phoenix Theatre) u Torontu, 25. marta u Klubu „Venju“ (Venue Club) u Vankuveru, 30. marta u „Džoz lajv rouzmont“ (Joe's Live Rosemont) u Čikagu i 31. marta u „Kating rum“ (The Cutting Room) u Njujorku.

Nakon što se poslednjih godina uglavnom posvetio pisanju – izdao autobiografski bestseler „Fajront u Sarajevu“, i u pozorištu postavio autorsku multimedijalnu predstavu „FBI – Dosije Tesla“, Karajlić se sada ponovo „stvarno uželeo svirke i scene“.

„Vraćam se matičnoj aktivnosti, čistom rokenrolu. Zadnju svirku 'Pušenja' sam imao pre 20 godina, a 'No smouking' pre šest, sedam u Londonu. Sad me zovu u Toronto, Vankuver, Čikago i Njujork. Nije loše za početak, za nas mlade talente“, kaže Karajlić.

Nele je sa probranom ekipom beogradskih muzičara, na čelu sa cenjenim gitaristom Ivanom Kizom Zoranovićem, prilikom nedavne probe u studiju „Master blaster“ u Beogradu, ponovo snimio Hadžija il' bos, čija sirova energija na najbolji mogući način nagoveštava šta sve sledi...

... a sledi svirački svež pogled unazad na klasike kakvi su Murga drot, Guzonjin sin, Pišonja i Žuga, Lutka sa naslovne strane, Dan Republike, Šeki Is On the Road Again, Nedelja kada je otiš'o Hase, Djevojčice kojima miriše koža, Fikreta, Ja nisam odavle...

Autor spota je Sledž iz produkcije „Hamer“.


Izvor: RTS