Neka sve žrtve, posebno civilne, suludog, nepotrebnog, bratoubilačkog rata, koji ništa nije riješio, počivaju u miru! (Foto)

Neka sve žrtve, posebno civilne, suludog, nepotrebnog, bratoubilačkog rata, koji ništa nije riješio, počivaju u miru! (Foto)

Komemoracija prošla mirno, zatvoren saobraćaj od Bratunca prema Srebrenici. Komemoracija žrtvama Srebrenice prošla je u miru i bez incidenta, a veliki broj Bošnjaka iz svih krajeva BiH okupio se juče u Potočarima gdje su sahranjeni posmrtni ostaci žrtava užasnog masakra iz jula 1995. godine.

Skup su obezbjeđivale jake snage Policije Republike Srpske i pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a skoro dva sata blokiran je magistralnih put i saobraćaj od Bratunca prema Srebrenici pa se u Bratuncu stvorila velika kolona automobila koja čeka da Policija Srpske otvori za saobraćaj put prema Srebrenici.

Prekjuče je služen pomen za više od 3 200 postradalih Srba, civila i vojnika, koji su od 1992. do 1995. godine ubijeni u  okolini Srebrenice, Bratunca i Podrinju od strane pripadnika 28 divizije Armije BiH pod komandom Nasera Orića.

Svaki ratni zločin i zločinca treba osuditi, i jednako poštovati svaku nedužnu žrtvu, bez obzira na njenu vjeru i naciju.

Svako onaj ko razdvaja žrtve i pravi razliku između nevinih žrtava ratnog zločina u Kravicama, Skelanima, Zalazju i Sasama od onih u Srebrenici i Potočarima, osuđuje samo jedan zločin a o drugom ćuti ili ga pravda, protivnik je pomirenja, suživota, normalizacije odnosa i istinskog praštanja na ovim prostorima.

Piše: Nebojša Vukanović 
Foto naslovna: N1
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter