Nebojša Vukanović: Zašto neću odgovarati na drzak, ponižavajući i provokativan upit OHR-a! (Foto/Video)

Nebojša Vukanović: Zašto neću odgovarati na drzak, ponižavajući i provokativan upit OHR-a! (Foto/Video)

Iz kancelarije Visokog predstavnika u BiH na adresu Klubova poslanika Narodne skupštine Republike Srpske stigao je upit narodnim poslanicima da OHR-u odgovore na 5 pitanja vezanih za usvajanje Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i pošalju odgovore.

Ovakvo pismo upućeno poslanicima u najmanju ruku je drsko i provokativno, predstavlja uvredu i poniženje za poslanike koji treba da polože račune narodu koji ih je birao, a ne nekim strancima koji su umislili da su kolonijalni upravnici i savremeni gaulajteri.

Nas poslanike je birao narod, a stranci, upravnici i OHR mogu tražiti da im položimo račune jedino ako su nekom dali neki novac, funkciju i podršku, a poslanici treba da odgovaraju javnosti i narodu, i zbog toga neću da odgovorim na Dopis i 5 pitanja OHR-a. Odgovore na pitanja su trebalo da traže od predlagača, Vlade i ministra Šeranića, a nikako od nas poslanika koji smo skrenuli pažnju i nismo podržali vladin prijedlog.

Zanimljivo da su pitanja vezana upravo za problematiku na koju sam skrenuo pažnju tokom rasprave i pitao ministra Šeranića, a tiče se opasnosti za funkcionisanje zdravstvenog sistema, nabavke anestetika i lijekova…

Mi smo gostoljubivi i uvijek lijepo dočekamo goste, ali će OHR i drugi stranci morati da nas poštuju i shvate da nismo kolonija, i da želimo da povratimo bar minimum suvereniteta i dostojanstva.. Ako smo protektorat onda neka OHR i stranci preuzmu i odgovornost a ne da imaju ovdje brojne privilegije, podržavaju retrogradne strukture, reformama prave mafijaško pravosuđe a onda pilatovski peru ruke, pokušavajući da ponize nas koji se borimo za promjene…

Detaljnije u video prilogu:

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter