Nebojša Vukanović: Zašto je narodni protest u srijedu ispred RTRS? (Foto/Video)

Nebojša Vukanović: Zašto je narodni protest u srijedu ispred RTRS? (Foto/Video)

Umjesto da bude istinski javni servis svih građana Srpske, koji finansiraju njen red, iz budžeta koji puni narod 5,5 miliona maraka plus plaćanje pretplate, Javni servis Radio televizija Republike Srpske pretvorila se u Fabriku mržnje, laži i zla, partijsku televiziju koja radi u interesu jednog čovjeka i jedne Partije, stvara atmosferu linča, plasira lažne vijesti i informacije, etiketira političke protivnike režima i stavlja im mete na čelo. Kršenje normi i standarda prešlo je sve granice, a RTRS je potonuo na najniže grane jer direktorica i urednici me služe narodu i javnosti već korumpiranim političarima na vlasti koji su ih tu postavili.

Pored toga, postoje brojne druge finansijske zloupotrebe, izvlačenje novaca, štetnu ugovori i milionski gubitci, koji se prikrivaju u izvještajima, a zbog čega bi odgovorni trebalo da podnesu račune narodu, a onda podnesu ostavke i odgovaraju za sve zloupotrebe.

Direktorica RTRS Dijana Milanković postala je nažalost pravi vojnik Partije i Uzurpatora, koja izvršava naređenja iz Kabineta Uzurpatora i Željke Cvijanović, ne birajući sredstva za obračun sa njihovim političkim protivnicima. Njen otac, pokojni Veljko Milanković, jeste bio heroj čija se žrtva treba poštovati, ali to ne daje njoj za pravo da na ovakav brutalan način gazi i ponižava sve, ne samo RTRS, novinare i urednike, već narod koji je plaća a koje svakodnevno truje lažima i spinovima.

Njen bivši suprug je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske, đever Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske, a rođeni brat zamjenik načelnika opštine Prnjavor i visoki funkcioneri SNSD-a, što samo pokazuje i dodatno govori koliko je ona duboko involvirana u nakaradni sistem, neobjektivna i bliska vlastima, zbog čega ne može ostati direktor RTRS-a.

Moramo se izboriti da RTRS ponovo bude ono što treba biti u skladu sa zakonom, objektivni javni servis svih građana Republike Srpske, a ne palica u rukama režima. Zbog toga će se u srijedu od 18 časova ispred RTRS održati narodni protest, sa koga ćemo tražiti od čelnika i urednika RTRS-a da podnesu račune i ostavke.

 

Detaljnije u video prilogu…

 

Autor: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter