Nebojša Vukanović: Uticaj pobjede Jakova Milatovića na političku situaciju u regionu (Foto/Video)


Nebojša Vukanović: Uticaj pobjede Jakova Milatovića na političku situaciju u regionu (Foto/Video)

Pobjeda Jakova Milatovića uplašila je sve diktatore i totalitarne režime u regionu,  iako to neki pokušavaju da prikriju a drugi, poput vodećih političara u Federaciji BiH, ne kriju mržnju i strah od rađanja novih snaga. Jedan od njih je Milorad Dodik, koji je formalno poslao čestitku Milatoviću, ali naravno da ga prezire i plaši se da bi nakon Đukanovića njegov režim mogao biti sledeći na udaru.

Miješanje člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirevića, kao i Željka Komšića, u predsjedničke izbore u Crnoj Gori i otvorena podrška Milu Đukanoviću je krajnje neprimjerena, jer čelnici država nemaju taj luksuz da staju na nečiju stranu, jer nakon Milovog poraza to će se sigurno odraziti na odnose dvije države. Takođe sam šokiran gnjevom javnosti u Federaciji, koja je tužna što je poražen jedan od poslednjih i najdugovječniji komunistički diktator u Evropi.

Optužbe da je Jakov Milatović pročetnički nastrojen su više tragikomične i smiješne, jer osim što nosi kratku bradu nema nikakve druge veze sa četnicima, ali plašenje naroda glupostima uvijek dobro dođe da se podižu tenzije.

Jakov će se kretati u zadanim okvirima, jasno je da nakon ulaska u NATO nema revizija ključnih spoljno-političkih odluka, da se obrazovao u zapadnoj Evropi, da ni najmanje nije ostrašćen, a ako nekom smeta što ne mrzi Srbe i nije antisrpski nastrojen, to je onda stvar patologije a ne politike.

Detaljniji osvrt na posledice pobjede Jakova Milatovića na region u video prilogu..

 

Piše: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter