Nebojša Vukanović u posjeti Delićima u Vlasenici – za dan prikupljeno 5 500 KM (Foto/Video)

Nebojša Vukanović u posjeti Delićima u Vlasenici – za dan prikupljeno 5 500 KM (Foto/Video)

Danas sam bio u Vlasenici, u posjeti Rajku Deliću, isposniku i mučeniku koji već 10 godina preživljava u neljudskim uslovima, podrumu i kući bez struje. Već danas, nakon što je primio infuziju, pristojno ručao, ošišao se i obrijao, Rajko izgleda malo bolje, ali su godine teškog života i preživljavanja na ivici ostavile velike posljedice, pa je Rajko i dalje dezorjentisan i iscrpljen.

Rajko je 4 godine Otadžbinskog rata proveo u uniformi Vojske Republike Srpske, izgubio 3 rođena brata, koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske koja je njemu i njegovoj porodici okrenula leđa i ponaša se gore od najgore maćehe. Prije 20 godina Rajku je nakon bolesti preminula supruga, a sin Dragomir dobio je otkaz u Komunalnom preduzeću u Vlasenici, gdje je radio kao čistač. Od tada Delići žive od dnevnice i nadnice, pomoći komšija, u malom podrumu nedovršene kuće.

Za samo jedan dan prikupljeno je preko 5 500 maraka pomoći Rajku Deliću, javili su se ljudi od daleke Australije i Amerike do Njemačke, Srbije i Republike Srpske. Momci koji su pokrenuli akciju i kontaktirali me imaju za cilj da se izgradi gornji sprat kuće, priključi struja kako bi Rajko i Dragomir Delić imali uslove za život dostojan čovjeka, a lokalni privrednici obećali su da će građevinskim materijalom pomoći akciju. Dragomir ima želju da nađe neki posao i oženi se kad kuća bude završena.

Pogledajte video prilog koji sam večeras snimio u Vlasenici, uz zahvalnost svim dobrim ljudima koji su pomogli Rajku Deliću i njegovom sinu.

VIDEO:


Autor: Nebojša Vukanović
Video: nebojsavukanovic.info/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter