Nebojša Vukanović: Pilatovsko pranje ruku SNSD-a od Marka Šmrkala, Vučetić ispao najbolji savjetnik (Foto/Video)

Nebojša Vukanović: Pilatovsko pranje ruku SNSD-a od Marka Šmrkala, Vučetić ispao najbolji savjetnik (Foto/Video)

Iako smo svi mislili da je Dragan Vučetić, koji je pobjegao u Njemačku sa milionima koje je ukrao preko projekta Nikola Tesla Šnajder, najgori Dodikov savjetnik, on ispade najbolji i najpošteniji od svih u Kabinetu Milorada Dodika. Na Vučetiću veliko zvono zbog nekoliko miliona, a on uzeo koliko mu treba i utekao u Njemčku, ali je nevinašce i mala beba prem ostalima drugovima u Kabinetu.

Tegeltija se potkiva, Šmrkalo šmrče, Rašo ismijava Republiku Srpsku nazivajući je Republikom Šumskom, tako da veseli Vučetić ispade najpošteniji i najmanje opasan za državu i društvo.

Sve do juče, dok nije uhapšen zbog posjedovanja teških droga kokaina i ekstazija, drug Marko Šmrkalo je bio ugledni i uvaženi član Partije, savjetnik druga predsjednika i zamjenik generalnog sekretara Vlade Republike Srpske, a onda je preko noći postao teg oko vrata od koga svi pokušavaju da pilatovski peru ruke.

Umjesto da odmah smijene Šukala, a njegovi mentori Dodik i Višković, koji su ga postavili na ključne funkcije, podnesu ostavke i upute javno izvinjenje narodu i javnosti, oni pokušavaju da manipulišu građanima, prave nas budalama i tvrde kako Šukalo nikad nije bio Dodikov savjetnik.

Portparol Rašo Kovačević, umjesto da odgovori na pitanje koje sam mu sinoć postavio i prokomentariše hapšenje svog druga i komšije iz Gradiške, sa kojim je djelovao kao tandem u Kabinetu Milorada Dodika, sakrio se u mišiju rupu i licemjerno preko Saopštenja tvrdi da Šukalo nije bio savjetnik Milorada Dodika.


 


Ipak demantuje ga dvorski ATV, na kome je Šmrkalo često gostovao, komentarišući političku situaciju kao savjetnik Milorada Dodika. To potvrđuje i Dnevnik Alternativne televizije od 30. 5. 2020. godine u kome je Marko Šukalo bio gost Centralnih vijesti, najavljen kao savjetnik Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH.

Ako laže koza ne laže rog, i upravo ovaj prilog pokazuje da su u laži kratke noge Radovana Kovačevića, koji je neuspješno pokušao da obmane javnost i zaštiti svog šefa Dodika od odgovornosti koja je nesumnjiva, jer je Šmrkalo bio njegov kadar i lični izbor.

Ostaje da vidimo narednih dana da li će Šmrkalo biti smijenjen, i kako će na sve reagovati Dodik i Višković, da li će napokon bar jednom pokazati minimum ljudskosti i karaktera, preuzeti odgovornost i uputiti izvinjenje naciji jer su narkomanu dali da nam kroji sudbinu, zakone i Ustav, ili će nastaviti da se prave mrtvi pilatovski perući ruke i čekajući da narod zaboravi ovaj kao i brojne druge skandale i afere.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter