Nebojša Vukanović objavljuje: Pismo zabrinutih Dobojlija – detalji pljačke vijeka i privatizacije grada (Foto)

Nebojša Vukanović objavljuje: Pismo zabrinutih Dobojlija – detalji pljačke vijeka i privatizacije grada (Foto)

Prenosim u cjelosti pismo koje sam dobio od zabrinutih građana Doboja, grada koji je pretvoren u geto, u kome su svi građani taoci porodice Petrović i dva čovjeka, Obrena Petrovića i Borisa Jerinića, i njihovih skutonoša i poslušnika poput Sanje Vulić… Kako je grad pretvoren u prćiju jedne porodice, čiji članovi su postavljeni na ključne pozicije.

Povodom činjenice da gradom Dobojom vlada hobotnica na čelu sa Obrenom Petrovićem i njegovom porodicom, koja je u svim ključnim institucijama na čelu ili neposredno u vrhu, nezakonite radnje i prvirednog kriminala ogromnih razmjera koji se mjeri u stotinama miliona maraka. Svih ovih 25 godina kojih on i njegova porodica sistematski uništavaju grad i sva gradska preduzeća i ustanove a u saradnji sa tužilaštvom i pojedinim tužiocima u Doboju – počev prvenstveno od Gorana Rubila, tužioca koji prikriva sve kriminalne radnje Obrena Petrovića, sklanjajući predmete i zalažući se za njega da se krivični postupci ne pokreću ili odlože do daljeg.

U prilog ovome mogu se istaći sljedeće kriminalne radnje:

– Trenutno se iz zgrade Skupštine grada iznosi sva arhiva u kasarnu gdje će preći dio administracije, zbog rušenja same zgrade i izgradnje nove u vrijednosti 38 miliona makara, što je nepojmljivo u ovom vremenu a osnovni razlog svemu tome je da se iznese sav kompromitujući materijal i dokumentacija koja ukazuje na očiti kriminal u gradskoj administraciji koju predvodi raspop Boris Jerinić, koji se svaki dan pijan tetura i voza se na račun grada za privatne potrebe po raznim egzotičnim destinacijama na račun građana a ovamo zadužuje grad za milione maraka od kojih će većina završiti na računu njega i Obrena u Švajcarskoj i na Kipru a oni će nastaviti torturu građana grada Doboja i radnika po ustanovama i preduzećima.

-Direktoru toplane je naređeno da se kreditno zaduži 1,5 miliona maraka namjena nepoznata.

-Elektro Doboj, koji je bio sinonim za poslovni uspjeh postavlja Miloša Bukejlovića zeta svoje pastorke na mjesto direktora.

-U vodovodu za zamjenika direktora postavio je svog sina Igora Petrovića koji vrši stalne malverzacije kao što je prodaja atraktivne parcele zemljišta u vlasništvu vodovoda kod zgrade Kibernetike, lokalnom arhitekti koji radi za grad i koji gradi stambeno poslovni objekat preko noći niče zgrada dok je tadašnji direktor Ognjen Mitrović, pod pritiskom svih njih za prodaju te lokacije, doživljava srčani udar i veoma mlad umire, da bi nakon toga Obrenov sin Igor kao zamjenik direktora vodovoda donio odluku o prodaji parcele.

Uništio je gradsku apoteku koja je radila sa velikim prihodima a sada je svedena na golo preživljavanje dok se ne pojavi Zirat banka i povoljan trenutak da im proda atraktivne prostore u samom centru grada.

-U Domu zdravlja Doboj, kojeg sistematski uništava godinama, na mjesto zamjenika postavlja svoju ćerku Tanju Petrović Ješić koja kao i sin Igor Petrović ništa ne potpisuje, ali se sve radi po njenim instrukcijama.

Tako je dr Nikolić Radoslav specijalista interne medicine koji je bio direktor Doma zdravlja u periodu od 2015. do 2018. godine, u dogovoru sa Obrenom plaćao o trošku doma zdravlja adaptaciju i renoviranje prostora (koji je pod sumnjivim okolnostima zamijenjen sa gradskom apotekom dok je na čelu bio Vedran Mitrović poznat po aferi dodjele samom sebi poslovnog prostora, inače brat pokojnog Ognjena Mitrovića direktora vodovoda dok nije pod pritiskom umro), iznos preko 2 miliona maraka gdje je napravljena očna i stomatološka ordinacija za kćerku koja je oftalmolog i Ješić Jelenu koja je dr stomatologije, inače rođena sestra muža Tanje Petrović Ješić.

Ordinacija je opremljena najsavremenijom opremom ima i pet klima uređaja, monitore, stomatološke stolice najmodernij a sve je nabavljeno od firme Đaković d.o.o. za iznos preko 500 000 KM na teret Doma zdravlja u Doboju dok su u tome periodu radnicima ispalaćivane plate od 20% novembar 2017, 50% oktobar, 30% juni koji je bio u zaostatku sa platama i dok se ne isplati pun iznos plate a sve u svrhu opremanja očne i stomatološke ordinacije za potrebe Obrenove kćerke a koja uopšte ne pripada primarnoj zdravstvenoj zaštiti i predstavlja čist gubitak za Dom zdravlja, vjerovatno ga spremajući za likvidaciju i prodajom dva velika objekta u centru grada.

Zatim na čelo Doma zdravlja nakon velikih pritisaka i ostavke Nikolić Radoslava dolazi Slavko Kovačević koji omogućava malverzaciju nabavke zaštitnih sredstava i opreme u doba pandemije a po nalogu Tanje Petrović Ješić, kao i izgradnju i adaptaciju parking prostora koji je koštao preko 100 000 KM, a realna vrijednost nije ni 50 000 KM.

Na svu priču se nadovezuje i Bolnica Doboj, gdje se i ovi posljednji događaji oko hapšenja direktora veže za medicinsku opremu i on je kriv a rukovodostvo Doma zdravlja koje je sve navedene malverzacije radilo nije krivo zato što je pod patronatom Obrena i njegovih tužilaca u Doboju, prvenstveno Gorana Rubila. Već godinu dana priča i radi da se na tome da se Nina Bukejlović postavi za direktora bolnice. Ona je pastorka Obrena Petrovića, čas je Srpkinja čas Bošnjakinja, zavisi od potrebe Obrena Petrovića, a sve ukazuje na unutarstranačka prepucavanja i da Obren pretvara grad Doboj u privatni grad u kojem je on glavni šerif i radi šta hoće pod pokroviteljstvom Dodika.

– Naravno prodaja poslovnog prostora Fonda zdravstvenog osiguranja uz pomoć tadašnjeg direktora Srđana Smiljanića koji je i član Uprsvnog odbora Bolnica Doboj, koji je prostor u centru Doboja prodao Draganu Đuranoviću (inače poznatom po aferi kofera sa milion maraka) kupuje poslovni prostor bivšeg RMC -Regionalni medinicinski centar a nije izvršena do dana današnjeg podjela imovine između Doma zdravlja, Bolnice i Fonda koji su do 1995. bili u zajedničkom poslovanju.

-Ovo sve ukazuje kolika je ovo hobotnica u Doboju na čelu sa Obrenom i njegovom porodicom da su pokrili grad i sistematski ga urušavaju dok institucije ćute i ne reaguju na ogromnu pljačku naroda i stanovnika grada Doboja, koji su svakim danom sve siromašniji.

Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter