Nebojša Vukanović: Ko se utalio na Talićevoj zgradi od 13 miliona KM? Agencija za bankarstvo pazari a 6 mil. -nestaje-?

Nebojša Vukanović: Ko se utalio na Talićevoj zgradi od 13 miliona KM? Agencija za bankarstvo pazari a 6 mil. -nestaje-?

Agencija za bankarstvo Republike Srpske, po mojim saznanjima, kupila je od firme „L.T.G. kompani D.O.O Banjaluka, vlasništvo Gorana Talića, direktora Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciji dr Miroslav Zotović i visokog funkcionera SNSD-a, zgradu u neposrednoj blizini sjedišta Vlade Republike Srpske za 13 000 000 KM.

Realna vrijednost pomenute nekretnine, izgrađene za dogovoreni smještaj vladinih institucija u blizini Tržnog centra „Zenit“ i stadiona FK Borac, je najmanje duplo manja od plaćene, prema trenutnim cijenama nekretnine na tržištu u Banjoj Luci, pa je „neko“ u dogovorenom poslu stavio u džep najmanje 6 000 000 KM.

Drugi dio Talićevih kvadrata u ovoj zgradi i kompleksu trebalo bi da se utali za sjedište Pravobranilaštva Republike Srpske, na čelu sa prepoštenim Milimirom Govedaricom, koji je već počeo da trlja ruke jer će u dogovorenom poslu i igri velikih i on dobiti svoj dio. Dok Dodik „herojski“ brani Srpsku galamom, tenzijama i haosom, nakon 19 miliona prebačenih Prointeru iz Elektroprivrede Republike Srpske, u tišini je „ugledao“ još 6-7 miliona na ovom posliću.

Standardna mjera Dodikove politike i patriotizma, da se lovi u mutnom dok se smišljeno podiže prašina, diže velika galama da bi ključne stvari prošle neopaženo.

Kao mali dodatak ovoj priči ide još jedan detalj koji potvrđuje nepotističko-kriminalnu Blajburšku koaliciju Dodik-Čović, HDZ – SNSD. Direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske Rade Rastoka zaposlio je u ovu instituciju ženu HDZ-ovca Krešimira Šoljića, direktora Agencije za osiguranje depozita BiH, a Šoljić je Rastoki zauzvrat zaposlio ćerku u „svoju“ Agenciju.

Sada direktori mogu na miru prebacivati milione Dodikovim i Čovićevim tajkunima red je da su im porodice „namirene“. A narod ko narod, samo ćuti i gleda, sprema se za odbranu patriota i njihove pljačke.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: ATV
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter