Nebojša Vukanović - Ekskluzivno: Detaljna šema kako će Senad Džambić Bingo preuzeti Aluminu (Foto)

Nebojša Vukanović - Ekskluzivno: Detaljna šema kako će Senad Džambić Bingo preuzeti Aluminu (Foto)

U Crni petak za Aluminu, novi stečajni upravnik Fabrike glinice Birač Miodrag Petrović imenovao je  Zorana Stevanovića za novog člana i predsjednika Uprave Alumine, čime je trasirao put propasti fabrike i njene krajnje predaju Pavgordu. Ništa od ovog se ne bi moglo desiti da mafijaška kriminalna grupa, oličena u frakcijama vladajuće stranke SNSD, nije imala direktnu podršku stečajnog sudije Okružnog privrednog suda u Bijeljini Dragana Mitrovića koji je munjevito razriješio Lazu Đurđevića i imenovao Miodraga Petrovića za novog stečajnog upravnika. Petrović je član SNSD-a i odani poslušnik Zorana Stevanovića.

Sramno je bilo gledati javno ponižavanje Okružnog privrednog suda Bijeljina od strane kriminalne organizacije, kada je javnost, dan prije postavljenja novog stečajnog upravnika u Biraču, znala i najavila koga će sudija Dragan Mitrović da izabere od silnog broja stečajnih upravnika. Javnost nije bila vidovita već su kadije podmićene i ucijenjene, ne sude i ne rade u skladu sa zakonom i u interesu naroda i države već su postali poslušnici režima i rade u interesu Mafije.

Korumpirani sudija  Mitrović, za koga Zoran Stevanović u sebi bliskim krugovima tvrdi da je u njegovoj šaci i da radi što mu naloži, nikako nije smio niti mogao da uradi ovakvu stvar bez znanja i prećutne saglasnosti predsjednice Okružnog privrednog suda u Bijeljini, Božane Gužvić. Vrlo jednostavno, da Gužvićka nije direktno umiješana, pokrenula bi postupak suspenzije sudije Mitrovića, prijavila ga za kriminal Tužilaštvu, organizovala press konferenciju zbog zloupotrebe ovlaštenja a ne bi nijemo posmatrala drske zloupotrebe, uprkos javnim prozivkama i upozorenju javnosti.

Nema nikakve dileme da ona stoji na čelu ove šarade, da je ona ta koja je predala Aluminu u ruke Pavgordu i Zoranu Stevanoviću, naročito ako se ima u vidu da je sve isto uradila i sa velikim brojem bijeljinskih firmi koje je u stečaju pod čudnim okolnostima „kupio“ upravo fočanski Pavgord i kontraverzni vlasnik Gordan Pavlović.

Spriječio sam sve ranije nasrtaje i pokušaje otimačine Alumine, ustukli su mnogi jer sam ih uhvatio u otvorenom kriminalu, ali predsjednica Božana Gužvić i sudija Dragan Mitrović očigledno ne prezaju od monstruoznih radnji na štetu Alumine i Birača a u korist svojih saradnika Gordana Pavlovića Gocija i Zorana Stevanovića.

Koliko se žurilo ovoj kamarili da imenuju Stevanovića na čelo Upravnog odbora Alumine govori nevjerovatan podatak da je novi stečajni upravnik Birača Miodrag Petrović imenovao Zorana Stevanovića i prije nego što je sam zvanično upisan u registar APIF-a!

To se lako može provjeriti na sajtu APIF-a, gdje se može vidjeti da je Lazo Đurđević i dalje upisan kao zastupnik Fabrike glinice Birač. Ovo znači da u petak, kada je imenovao Zorana Stevanovića, stečajni upravnik Miodrag Petrović nije smio bilo šta da potpisuje u ime Fabrike glinic Birač, pa je time počinio najmanje krivična djela lažnog predstavljanja ili zloupotrebe ovlašćenja.

Imaju korumpirana Gužvićka i Mitrović još prljavog posla i zadataka koji trebaju odraditi za Pavgord, jer im je namjera da ga hitno uvedu kao najvećeg povjerioca Fabrike glinice Birač. Kao krajnji kupac za Aluminu je već viđen Senad Džambić Bingo, vlasnik kompanije i trgovinskog lanca Bingo.

Senad je u kriminalnu transakciju kupovine potraživanja Republike Srpske unio nešto više od 20 miliona maraka i prema mojim informacijama dugo vremena već priprema kupovinu potraživanja sarajevskog BH Gasa prema zvorničkom Biraču koji iznosi oko 27 miliona KM. Zbirno, ova potraživanja prelaze polovinu svih potraživanja u stečaju Birača, a što sutra znači i većinski kapital u preduzeću.

Šema otimačine je ranije do detalja razrađena i dogovorena a epilog je sledeći! U narednih nekoliko mjeseci, slijede teške pljačke i izvlačenje novaca iz Fabrike Alumina na čelu sa Zoranom Stevanovićem, a pod budnim okom bijeljinskih kadija, koje će u međuvremenu uvesti Pavgord kao najvećeg povjerioca u stečaju Birača, koji dijelom djeluje u svoje ime, a djelom u ime Binga, da bi potom, Bingo isplatio Pavgordu stotine miliona KM za cijelu fabriku koja sigurno vrijedi više od 600 miliona KM.

Korimpirane kadije Okružnog privrednog suda u Bijeljini, ali i drugih sudova koji su pod kontrolom Mafije, su grobari zvorničke Alumine, koji svojim sramnim odlukama ugrožavaju hiljade radnih mjesta i života u Zvorniku, regiji Birač i istočnom dijelu Republike Srpske. Svaki korak znamo, i sudije u službi Mafije, ali i pravobranilac Milimir Govedarica, predsjednik Vlade Radovan Višković, koji pokušava da se pravi naivan i pilatovski pere ruke, ministri i drugi odgovorni moraju biti svjesni da će kad-tad odgovarati za drpske zloupotrebe i pljačku, kad se zarobljene institucije oslobode, jer je pravda spora ali dostižna.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter