Nebojša Vukanović: Brze reakcije su pokazatelj pogotka u metu, kada je u pitanju Dodikov zaokret od Rusije

Nebojša Vukanović: Brze reakcije su pokazatelj pogotka u metu, kada je u pitanju Dodikov zaokret od Rusije

Da sam preksinošnjom diskusijom o novom zaokretu u politici vlasti, SNSD-a i Milorada Dodika, zabijanju noža u leđa Rusiji i Putinu, pogodio direktno u metu i osinjak govore i jučešnje brze reakcije režima, ali i njoj bliske kompanije MTEL!

 

Činjenica da Dodik nije stavio „veto“ u Predsjedništva BiH niti posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, nije ništa preduzeo da Sven Alkalaj, koga je poslao i stavio potpis sa bude ambasador BiH u UN-u, da se danima sastaje, tajno ili javno, sa komandantom EUFOR-a, ministricom vanjskih poslova Njemačke i  ambasadorom SAD-a u BiH Marfijem, a danas putuje na noge Erdoganu u Tursku, govori o velikom zaokretu u spoljnoj politici, potpunom potčinjavanju politici zapadnih sila i otvorenom zabijanju noža tradicionalnim saveznicima.

Da bi svoj zaokret prikrio od naroda i držao ga u zabludi njegovi čauši juče sponzorišu objavu kako je tobože Dodik protiv sankcija Rusiji, čime pokušava pilatovski da opere ruke. Jasno je da se Dodik plaši sankcija i reakcije svojih starih mentora i zapada, pa je resetovao politiku i vratio se na fabrička podešavanja, ne spominje Rusiju, Putina, referendume, odcjepljenje ..

Istovremeno se juče oglasila i kompanija MTEL koja pokušava nemušto da objasni zašto su izbacili ruske televizijske stanice iz kablovske. To je najbolji pokazatelj da je meta pogođena u centar, a danas objavljujem novu analizu i pozadinu zaokreta politike Milorada Dodika.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: klix.ba
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter