Nebojša Medojević podnio ostavku na poslaničku funkciju u Skupštini Crne Gore

Nebojša Medojević podnio ostavku na poslaničku funkciju u Skupštini Crne Gore

Štetno je miješanje Crkve u političke prilike u Crnoj Gori, kazao je Medojević. Lider PzP-a Nebojša Medojević saopštio je danas da podnosi ostavku na poslaničko mjesto u Skupštini Crne Gore.

Na konferenciji za medije Medojević je saopštio i da je odlučio da povuče njegove amandmane na Budžet.

 – Time su se stekli uslovi da ja ispunim svoje obećanje koje sam dao prilikom izbora Vlade. Ja danas podnosim ostavku na poslaničko mjesto u parlamentu – naveo je Medojević i potpisao odluku o tome. 

Medojević kaže da nema informacije da je postignut dogovor sa mitropolitom SPC Joanikijem oko glasanja za budžet i rekonstrukcije Vlade.

On podsjeća da nije prisustvovao večeri kod mitropolita Joanikija, kao i da nije ni bio pozvan. Ne zna, kako dodaje, za bilo kakav dogovor Andrije Mandića i Milana Kneževića sa mitroplitom.

– Štetno je miješanja crkve u političke prilike u Crnoj Gori – kazao je Medojević i podsjetio da je to njegov stav od ranije.

Ističe da se crkva, kojoj i sam pripada, nekorektno odnijela prema DF-u, jer su, kako kaže, jasno stali na stranu drugih partija, tokom lokalnih izbora u Nikšiću i Herceg Novom.

On kaže i da je DF spreman da ispoštujemo svaki zahtjev SPC, koji se odnosi na status i položaj crkve u Crnoj Gori.

– Ne slažem se da bilo koja crkva utiče na izglasavanje budžeta ili bilo kakva kadrovska pitanja ili izbor Vlade“, kazao je Medojević.

Poslanik Branko Radulović na Skupštini Crne Gore je kazao da mu je vrlo teško da govori o ostavci Nebojše Medojevića.

– Mislio sam da sam ubijedio Meda, jači su bili njegovi principi nego moje neko razmišljanje – istakao je poslanik Radulović.

Foto naslovna: kurir.rs
Izvor: dan.co.me

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter