Ne znaju šta hoće? Kukaju da se stranci previše miješaju u sve u BiH, a sad ih mole da zaustave Dodika?


Ne znaju šta hoće? Kukaju da se stranci previše miješaju u sve u BiH, a sad ih mole da zaustave Dodika?

Zanimljivo je ovih dana posmatrati i osluškivati reakcije koje stižu iz SDA i DF-a nakon nove secesionističke najave Milorada Dodika.

Naime, Dodik je kazao da se RS može odvojiti od BiH za vrlo kratko vrijeme i da je sve spremno za to.

Povod bi mogao biti taj ako se u rješavanje pitanja državne imovine uključe stranci.

Dodik je kazao da bilo kakvo miješanje stranaca ne dolazi u obzir, te da on poziva Hrvate, pa čak i Bošnjake u pobunu protiv stranaca.

No, u toj pobuni su već duže vremena i SDA i DF. Obje stranke optužuju da stranci rade na urušavanju BiH i na pogodovanju likovima poput Dodika.

SDA i DF tako mjesecima pozivaju i Schmidta i ambasadora SAD da se ne miješaju u proces fomiranja vlasti (iz kojeg su oni ispali) te da ne ugrožavaju suverenitet BiH.

Zato je zanimljivo pratiti kuknjavu SDA-ovaca koji sad pozivaju strance da djeluju. U svom saopćenju pozvali su strance da hitno djeluju i da konačno prestanu s kratkovidnom politikom.

Isto je i s DF-ovcima. Tokom vikenda je Denis Gratz na Face TV pričao kako se Murphy ni drugi stranci ne trebaju miješati u pitanja BiH i da je to ponižavajuće za BiH.

Njegov šef Željko Komšić sad tvrdi da je opasno očekivati da će stranci zaustaviti Dodika. Postavlja se pitanje za što bi to oni i uradili kad ih upravo iz SDA i DF-a mole da se ne miješaju u unutrašnja pitanja BiH?

Izvor: raport.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter