Ne mogu me zastrašiti, u policiju idem kao na plažu

Ne mogu me zastrašiti, u policiju idem kao na plažu

- Osumnjičen sam što sam toga dana izašao pred svoj narod, odazvao sam se pozivu naroda, jednostavno je tako, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon saslušanja u Policijskoj upravi Banjaluka.

"Prihvatam ovu vrstu krivičnog djela zato što sam ja uz svoj narod. Ovdje je cilj da se zastraše građani ako izađu na proteste i kažu šta misle, nije više cilj zastrašiti gradonačelnika", kazao je Stanivuković i dodao da je narodu više dozlogrdilo, vlast samo budi revolt.

"Sjetite se svih korona žurki, pa skupa SNSD-a koji je otvorio kampanju u Banjaluci, pitam zašto je gradonačelnik odgovoran što je narod došao ispred Gradske uprave", istakao je Stanivuković.

Ovo je politički obračun, tvrdi Stanivuković, dodajući da je MUP postao oružje u rukama jedne političke stranke.

Podsjetio je kako mu je prvi dan mandata počeo s tužbom i saslušanjem u Osnovnom sudu te da iza sebe ima prijave za državni udar i oštećenje službenog vozila, stare dvije i po godine.

Istakao je kako je u policijsku stanicu otišao kao da "ide na plažu".

“Ovo ne staje. Spreman sam psihički. Došao sam biciklom u stanicu i odoh na svoj posao. Mene neće zastrašiti, ali ne mogu više ni građane”, kazao je Stanivuković.

Izvor: bntv

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter