Ne damo zemlju ni Amerima ni Rusima, nek Dodik trguje svojom đedovinom – sastanak sa Putinom (Video)


Ne damo zemlju ni Amerima ni Rusima, nek Dodik trguje svojom đedovinom – sastanak sa Putinom (Video)

Ništa novo iz Rusije. Dosta priče, slikanja, osmjeha, obećanja i najava, uz to je stigao i orden od Putina ali od konkretnih investicija, projekata i saradnje ništa. Dodik je iz Banjaluke vladinim avionom letio za Beograd, potom za Cirih, Istanbul odakle je komercijalnim letom otišao u Bjelorusiju i Rusiju, a cilj je samo njegova lična promocija i trgovina resursima Srpske, kako bi opstao na vlasti.

Dodik daje rudnike litijuma na Majevici Amerikancima i Kanađanima, rudnike ulja u Ugljeviku ruskom oligarhu Serdarovu, i tako bez imalo odgovornosti i razmišljanja o posledicama trguje resursima Srpske kako bi opstao na vlasti, što se mora spriječiti jer Republika Srpska nije njegova prćija niti đedovina pa da je arči kako hoće i sa njom trguje.

Ono što mi pada u oko je to što je u intervju za svoj ATV i RTRS iz Minska u više navrata spominjao mene i Listu za pravdu i red, kao veliki problem koji u narodu demaskira njegovu trgovinu nacionalnim resursima, i to me posebno raduje i imponuje jer ako o nama razmišlja u Minsku i Rusiji, uoči sastanka sa Putinom, onda je to pokazatelj naše moći i njegove opsesije.

Rusi imaju tradiciju da uvijek sarađaju sa svima koji su na vlasti, pa onda ne čudi što daju orden Dodiku uprkos činjenici da je otvorio vrata NATO-a, potpisao ANP i pridružio se antiruskoj spoljnoj politici Evropske Unije, ali to je njihova pragmatičnost i stvar. Ipak moraju znati da nećemo Rusima dati naše rudnike i resurse, kao ni drugim strancima, jer ako smo braća po vjeri kese nam nisu sestre, a dobro bi bilo da od njih dobijemo odgovore gdje su stotine miliona maraka izvučenih iz opljačkane naftne industrije, Rafinerije nafte i ulja u Brodu i Modriči, zašto nema najavljenih gasovoda, elektrana i investicija.

 

Umjesto da realizuje mali i veliki kredit, kako je ranije obećao, razgovara sa Putinom o konkretnoj saradnji i projektima od kojih će narod imati korist, on je kratki razgovor iskoristio da pljuva po opoziciji, što je ispod svakog nivoa i časti. To je pokazatelj da posjete koristi samo za lični interes i promociju a ne korist za Republiku Srpsku.

 

Puno je pitanja koja traže odgovore a detaljniji osvrt u video prilogu ….

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter