Nastavlja se rasprodaja Srpske: Dodik za podršku Orbana Mađarskoj poklanja 100 miliona evra? (Video)


Nastavlja se rasprodaja Srpske: Dodik za podršku Orbana Mađarskoj poklanja 100 miliona evra? (Video)

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović objavio je juče da je Elektroprivreda Republike Srpske 11.januara prodala 70% vlasništva u foto-naponskoj solarnoj elektrani “Trebinje 1”.

On je dodao  da je snaga solarne elektrane 73 megavata, te da je po njegovim procjenama cijena jednog megavata solarne elektrane oko 1,5 miliona evra.

Prema njegovim riječima, cijeli posao je odrađen bez tendera i bilo koje javne procedure, te da 30 % vlasništva ostaje Republici Srpskoj.

“Mi smatramo da je to zloupotreba, uzimanje bez javnog nadmetanja javnih resursa, a onda, takođe, bez javnog nadmetanja da se to ustupi Mađarskoj kompaniji u iznosu od 70%. Mislim da će to biti pitanje koje će takođe doći na dnevni red, da o njemu razgovaramo”, izjavio je Šarović u Banjaluci.

Dodaje da nije riječ o čistom poslu.

“Ako vi iskoristite privilegiju, a govorim o privilegiji koju ima Elektroprrivreda da bez problema… Znamo da smo u oktobru mjesecu prisustvovali potpisivajnu tog sporazuma. Bio je Đokić, bio je direktor Elektroprivrede Petrović i onda su to na velika zvona najavili, da oni ulaze u novu investiciju u kojoj će da iskoriste sunčanu energiju u Hercegovini i da grade solarnu elektranu od 73 megavata. To je veliki kapacitet. I onda za tri mjeseca prodajete 70% osnivačkog paketa prodajete Mađarskoj”, kaže Šarović.

Šarović kaže da bez obzira na spekulacije da je riječ o dogovoru između Milorada Dodika i premijera Mađarske Viktora Orbana, ali da se spekuliše da postoji ta poveznica.

 

Video: Gerila.info/youtube.com
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter