NASA ostala bez 74 naučnika - Ućutkani jer su znali što ne treba da znaju

 NASA ostala bez 74 naučnika - Ućutkani jer su znali što ne treba da znaju

Logično je se zapitati se da li je njihova smrt slučajna, ili ima veze s nečim što su znali, pa su ih morali ućutkati?

NASA je izgubila 74 naučnika u poslednjih nekoliko godina. Neki su živote izgubili „slučajno“ a neki su navodno počinili „samoubistvo“, prenosi portal „Nacionalist“.

Tu je, na primer, ekspert NASA Alberto Behar, koji je izgubio život u avionskoj nesreći 2015. u Los Anđelesu. Behar je bio vodeći stručnjak u programu „Mars“ i pronašao je dokaze o prisutnosti vode na Marsu. Bio je i stručnjak za robotiku, a istraživao je kako roboti funkcionišu u teškim uslovima, kao na primer pod vodom ili unutar vulkana.

Prava je misterija da su poslednjih godina živote izgubila 74 naučnika NASA, a umrli su slučajno ili su se navodno ubili. Zajedničko im je bilo to što su svi bili vrhunski inženjeri ili medicinski stručnjaci i svi su izgubili živote u nejasnim okolnostima. Ovaj pomor izazvao je mnoga pitanja u javnosti.

Samo da spomenemo neke od naučnika koji su umrli pod čudnim okolnostima.

Melisa Ketunuti bila je lekarka i ekspert za rak, a pronađena je spaljena u svom domu, što je prilično čudan način za samoubistvo.

Glen Thomas i Joep Lange su bili na letu MH17 koji je oboren iznad istočnog dela Ukrajine 2014. Thomas i Lange su putovali na konferenciju o eboli i AIDS, ali su poginuli pre nego su stigli na konferenciju.

Dr. Ane Sareski (53) bila je svetski stručnjak za rak maternice i napravila je cjepivo protiv raka grlića maternice.

Od svih pronađenih mrtvih naučnika, najkontroverznija je smrt inženjera elektrotehnike Shanea Trumana Toda 2012. godine. Njegovo telo je ostavljeno u mrtvačnici u Singapuru.

U to vreme Truman je razvijao poseban uređaj za Kinu za kojeg se govorilo da je odbrambeno oružje. Njegova porodica je kasnije ustvrdila da je Shane bio zabrinut za svoj život, jer je svojim poslom navodno ugrožavao američku nacionalnu sigurnost.

Poslednjeg dana posla u Kini je pronađen mrtav. Njegova je porodica je tražila odgovore i pokrenula je kampanju kako bi saznala istinu. Međutim, iako su kineski dužnosnici obećali da će otkriti da li je reč o ubistvu ili samoubistvu, ali porodica nikada nije dobila nikakav odgovor.

To je samo mali deo velike zagonetke o 74 naučnika NASA koji su preminuli pod čudnim okolnostima. Svi su radili na „posebno važnim eksperimentima“.

Nakon svega, logično je se zapitati se da li je njihova smrt slučajna, ili ima veze s nečim što su znali, pa su ih morali ućutkati?

Teoretičari zavere tvrde da su saznali nešto osetljivo što američka vlada nije htela da se otkrije.

 

Izvor: Portal Nacionalist