Narodu -šuplja- o zaštiti djece i omladine a maturantima poziv da uživaju uz -treš- pjesme koje pozivaju na nasilje


Narodu -šuplja- o zaštiti djece i omladine a maturantima poziv da uživaju uz -treš- pjesme koje pozivaju na nasilje

Dan nakon tragedije u Beogradu kada je maloljetnik u jednoj osnovnoj školi izvršio masovno ubistvo Vlada Republike Srpske je na vanrednoj sjednici uz prisustvo Milorada Dodika i Nenada Stevandića zaključila da nešto mora da se mijenja. Neke od mjera koje su tada najavili, a pričao je najviše Milorad Dodik, bile su zabrana unošenja telefona u škole i podizanje ograda oko škola. Niko, ni Dodik ni Stevandić ni Višković nisu tada govorili o suštinskim problemima, izvrnutom sistemu vrijednosti, nametanju pogrešnih idola, uništenom obrazovanju čemu su svako na svoj način krivi svi oni koji su na vlasti u Republici Srpskoj u posljednjih petnaestak godina.

Nije prošlo ni desetak dana od vanrednog obraćanja Dodikovog, Viškovićevog i Stevandićevog a jasno je da suštinske promjene teško možemo očekivati. Moguće je da bude uvedena zabrana unošenja telefona u škole, moguće je da budu podignute ograde oko škola mada ta mjera ima najmanje smisla, moguće je (već su počeli) da policajci redovnije obilaze škole u Republici Srpskoj. Teško je, međutim očekivati da preko noći u Republici Srpskoj bude ukinuta praksa stranačkog zapošljavanja u školama i da bude podignuta ograda koja će onemogućiti “moćnim”, “elitnim” roditeljima da imaju komfor da komanduju prosvjetnim radnicima.

Teško je očekivati da, recimo, Milomir Marić više neće držati predavanje banjalučkoj omladini po fakultetima ili multimedijalnim salama. Milomir Marić čija televizija sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji promoviše vrijednosti kojih bi se svako normalno društvo stidjelo. Djeca tu nisu ništa kriva.

Teško je očekivati i da banjalučkoj omladini i djeci više ne budu kao na tacni servirani besplatni antivrijednosni sadržaji. Makar za sada ništa ne upućuje na tako nešto.

Tako je za 18. maj u multimedijalnoj sali SNSD-a u Čajavecu najavljen koncert povodom maturske žurke. Ulaz uz pozivnicu i piće su besplatni a maturante će da “zabavlja” nekoliko izvođača aktuelne muzike sumnjivog kvaliteta koji u tekstovima pozivaju na nasilje, alkoholizam, narkomaniju….

Foto: Jedan od tekstova izvođača koji će “pjevati” banjalučkim maturantima

U multimedijalnoj sali SNSD-a već je, ranije, bilo organizovano nekoliko sličnih koncerata na kojima su različiti izvođači zabavljali banjalučku djecu. Tako je maloljetnicima pjevala “Breskvica” koja na svoje koncerte poziva sa plakata na kojem pozira sa pištoljem. Besplatno služenje alkohola omladini posebna je tema.

Licemjerje trojca sa početka priče takođe.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter