Narod želi nova lica i promjene na političkoj sceni!

Narod želi nova lica i promjene na političkoj sceni!

Narod u Republici Srpskoj, a koliko mogu da vidim i u Federaciji, žele nova lica na političkoj sceni. Narod želi promjene", zaključio je Govedarica.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije Josep Borrell večeras se u zgradi Delegacije EU u Sarajevu sastao sa opozicionim strankama SDP-om, NiP-om, NS-om, PDP-om i SDS-om.

Članovi opozicije su Borrella upoznali sa rezultatima lokalnih izbora, te mu poručili kako u Bosni i Hercegovini na scenu dolazi nova politička snaga.

Damir Mašić (SDP) naglasio je kako "građani nisu zadovoljni aktuelnom vlašću". Napomenuo je Borrellu da je za SDP jedan od glavnih prioriteta evroatlantski put BiH, kao i borba protiv kriminala. Mašić je dodao kako ni "ovi izbori nisu bili fer" i da je potrebno što prije izmijeniti Izborni zakon.

Igor Crnadak (PDP) napomenuo je da je Borrello došao razgovarati sa opozicijom "koja to više nije", zahvaljujući rezultatima posljednjih izbora.

"Rezultati su takvi i u Republici Srpskoj i FBiH, Banjaluka želi imati snažnu vezu sa EU, posebno nakon što je vlast u Republici Srpskoj precizno rekla da neće pomagati Banjaluci. Ova vlast nema snagu da ispuni 14 preporuka Evropske komisije", zaključio je Crnadak.

Prvi čovjek Naše Stranke Predrag Kojović objasnio je Borrellu da su različite političke opcije u Sarajevu "pronašle mehanizme kako da se dogovore i da održe riječ".

"Spremni smo da sve uradimo kako bi izgradili isti ovakav savez, kakav je pobijedio u Sarajevu, i u 2022. godini, da konačno oslobodimo ovu zemlji i da je uputimo gdje pripada - EU i NATO savez", naveo je Kojović.

Bivši predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je kazao kako Dodiku, Čoviću i Izetbegoviću ne odgovaraju demokratski principi i evropske vrijednosti jer "oni u takvom ambijentu nemaju šta da traže".

"Njih trojica u EU bi vrlo brzo bili prognani iz političkog života. Narod u Republici Srpskoj, a koliko mogu da vidim i u Federaciji, žele nova lica na političkoj sceni. Narod želi promjene", zaključio je Govedarica.

Lider Naroda i pravde Elmedin Konakaković je ocijenio kako je bila dobra prilika za Josepa Borrella da vidi i "drugu stranu" politike u državi.

Izvor: N1