Narkos, mafija i krađa izbora: Kako su izbori u Srpskoj, pod palicom stranaca, postali radnja ove TV serije?


Narkos, mafija i krađa izbora: Kako su izbori u Srpskoj, pod palicom stranaca, postali radnja ove TV serije?

Cijeli dan sam pod utiskom epizoda serije Narkos, koja je sinoć emitovana na BN televiziji poslije emisije Izazovi i Dnevnika 3. Nevjerovatna je sličnost između nas, Meskika i Kolumbije, uticaja Mafije, organizovanih narko-kriminalnih grupa na izborne krađe i „rezultate“ izbora na kojima pobjeđuju korumpirani političari i stranke koje imaju „patrona“, gazdu i zaštitnika iz vrha Mafije koga moraju slušati.

Sinoć u Narkosu, koji je snimljen po autentičnim događajima, čuveni mafijaš Migel Anhel organizuje svoje kriminalce da upadaju na biračka mjesta, zastrašuju narod, napadaju članove izbornih komisija, lome kutije i dopisuju nule kako bi na silu, zloupotrebama u ktramon „pobijedila“ stranka PRI i njen korumpirani i ucijenjeni kandidat za predsjednika Meksika. Nevjerovatno kako je ovaj meksički model iz 90-ih prekopiran i unaprijeđen kod nas, i kako nema razlike u glasanju između Zvornika, Doboja i Sinaloe ili Meksiko Sitija.

Otvaranje aplikacije „Skaj“ i „Anom“, natpisi u medijima te hapšenja i smjene tužioca, sudija i čelnika bezbednosnih pokazalo je koliko je zarobljena država srasla sa Mafijom i organizovanim kriminalom. U Meksiku i Kolumbiji imamo Kartel Sinaloa i Medeljina, mi imamo Kavčane i Škaljarce, samo je pitanje ko je naš Migel Angel koji vuče konce  iz sjene.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter