Nakon proslave akcije -Maestral- sa Dodikom, Milanović obećava -da dok je njega Srbija neće u EU- (Foto)

Nakon proslave akcije -Maestral- sa Dodikom, Milanović obećava -da dok je njega Srbija neće u EU- (Foto)

Dodikov saveznik Milanović nastavlja sa vrijeđanjem srpskog naroda. - Ko o čemu, hrvatski predsjednik Zoran Milanović o Srbima. Najnovija izjava da su mu Srbi i pominjanje ubijene srpske djece gadljivi još jedna je od njegovih srbomrzačkih izjava, a u isto vrijeme „velikom patrioti“ Dodiku se ne gadi da sa Milanovićem pije, ždere i pjeva u Bakincima baš na dan kada su hrvatske jedinice ubijale srpsku djecu. Jadno da jadnije ne može biti – rekao je Borenović. 

Borenović podsjeća da se Dodik još nije izvinio za taj potez, ali i da su druge stvari postale mnogo jasnije. 

- Postaje jasno zašto vlasti Republike Srpske ni na koji način nisu pokušali krivično da gone, niti bilo šta da urade da se podigne optužnica protiv hrvatskih pilota koji su ciljali izbjegličke koline na Petrovačkoj cesti i ubijali srpsku djecu o kojoj Milanović govori, nego je to morala da uradi Srbija. 

Sad Milanović zbog toga čak i prijeti Srbiji da će joj blokirati članstvo u EU. Milanović pljuje, prijeti, vrijeđa, a Dodik na sve to uporno ćuti. Razlog je samo jedan, a dokazi za to se stalno nižu: bio je i ostao agent hrvatskih interesa – poručio je Borenović. 

Izvor: rtvbn.com

Milanoviću se gadi Srbija: Dok je mene živog neće u EU

Foto: sh.wikipedia.org

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je komentarišući odbijenicu Ministarstva pravosuđa, koju su uputili Srbiji na zamolnicu za izručenjem četiri pilota, protiv kojih je sud u Beogradu nedavno podigao optužnice zbog ratnih zločina u BiH tokom Oluje.

- Vlada nije učinila ništa i vidim da neće učiniti ništa. Da sam premijer, učinio bih nešto. Nisam premijer. Mogu predložiti, ali ne ovako javno. Tu se radi o zulumu i teroru nad hrvatskim zapovjednicima i rekao sam sve što sam imao reći o njihovoj navodnoj odgovornosti - poručio je Milanović, naglasivši kako je način na koji se, kako prenose hrvatski mediji, Srbija ponaša nejasan.

- Ja ne znam što oni hoće. Hoće u EU. Na ovaj način neće. I cijela priča je besmislena. I ova inicijativa Brdo-Brijoni na kojoj sam bio prije nekoliko dana, da bih onda slušao preko beogradskih i sarajevskih medija da sam navodno komentirao nešto Srebrenicu. To je gadljivo, meni to ne treba, Hrvatskoj to ne treba - istakao je.

- A zna se, kaže MIlanović, ko to može - premijer.

Ta priča s ubijenom djecu mi je postala nepodnošljivo gadljiva. I mi Hrvati isto imamo djecu. Kao neko je išao ubijati srpsku djecu, baš iz aviona je išao gađati srpsku djecu.

"Zašto neće? Nemam pojma. Ova priča da mi po tome nećemo postupati, kao da ti netko opsuje mater više puta, možeš ne postupati, a možeš i reagovati. A ti pokušavaš fino - rekao je pa se obrušio i na srpskog predsjednika Aleksandra Vučića zbog priča o ubijenoj srpskoj djeci.

-Ta priča s ubijenom djecu mi je postala nepodnošljivo gadljiva. I mi Hrvati isto imamo djecu. Kao neko je išao ubijati srpsku djecu, baš iz aviona je išao gađati srpsku djecu. Tu ima cijeli niz pitanja, koje Srbija u principu ni nema prava postavljati i taj njihov zakon kojim si prisvajaju pravo i moralnu auru da sude svemu što se dogodilo na području bivše Jugoslavije, u redu, ali tako u EU nećeš ući - naglasio je upitavši radimo li mi Srbiji probleme kakve neke države rade Makedoniji, koja ih nije ni napala, prenose hrvatski mediji.

On je dalje kazao da Srbija pored njega živog neće ući u Evropsku uniju..

Izvor: rtvbn.com

Sa Milanovićem si pričao o prodaji Republike Srpske i izdaji Srbije

"Jesi, tri minute i pričao o fudbalu, ali si sa Milanovićem proveo tri debela sata u iću, piću i pjesmu na svom imanju u Bakincima slaveći sramni “Maestral” pogrom Srba, pričajući o prodaji Srpske i izdaji Srbije. Na to ćutiš?"

Izjavio je ovo predsjednik PDP-a Branislav Borenović, reagujući na Dodikovu izjavu da je tačno da Šmit ima kontakte sa vlastima Srpske, ali ne, kako kaže, sa njima. 

"Dosta više tebe i tvojih agremanskih i svih obmana", poručio je Borenović.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter