Nakon kraće i teške bolesti preminuo Siniša Kisić

Nakon kraće i teške bolesti preminuo Siniša Kisić

Nakon kraće i teške bolesti preminuo je Siniša Kisić, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, čiji je bio član Predsjedništva.

- Sa dubokim bolom i žaljenjem javljamo da je nakon kraće i teške bolesti preminuo naš dragi kolega i član Predsjedništva Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Siniša Kisić.

Kisić je bio dugogodišnji istaknuti sportski radnik i vrhunski sportista koji je sebi svojstvenom snagom i energijom dao nemjerljiv doprinos razvoju i ujedinjenju sportskog sistema Bosne i Hercegovine.

Svojim radom i zalaganjem je u mnogome pomogao da olimpijski pokret postane i ostane ono što je njegova suština - jedinstven, zajednički i u cilju sporta i sportaša.

Tokom svoje radne karijere obnašao je više značajnih funkcija od kojih izdvajamo da je bio član Predsjedništva OK BiH od 2007. godine, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, prvi gradonačelnik Brčko distrikta i član Savjeta ministara BiH.

Kisić je bio i odbojkaški reprezentativac bivše Jugoslavije i osvajač medalje sa Mediteranskih igara u Alžiru 1975. godine.

Olimpijski komitet BiH i cijela olimpijska porodica izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima, kaže se u saopštenju Olimpijskog komiteta BiH.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks