Nakon dojave Evropola uhapšena sudija Vesna Medenica zbog stvaranja kriminalne organizacije

Nakon dojave Evropola uhapšena sudija Vesna Medenica zbog stvaranja kriminalne organizacije

Bivša predsjednica Suda CG uhapšena na aerodromu. Nekadašnja predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima, potvrdilo je "Vijestima" i Televiziji "Vijesti" više izvora iz Uprave policije (UP).

Prema pouzdanim saznanjima, Medenica je privedena zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, navodi portal Vijesti.

Kako se navodi, Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u podgoričkom Centru bezbednosti, a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od Evropola transkripte razgovora sina Vesne Medenice, Miloša i Darka Lalovića, dugogodišnjeg telohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

U tim razgovorima Medenica je obelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima i da će ih zaštiti ako zatreba, pišu Vijesti.

Specijalno državno tužilaštvo je, nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Vesna Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda Crne Gore punih 17 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

Izvor: Tanjug/rtvbn.com

Uhapšena Vesna Medenica

Foto: Boris Pejović/Vesna Medenica

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima, potvrdilo je "Vijestima" i Televiziji "Vijesti" više izvora iz Uprave policije (UP).

Prema tim informacijama, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšena je nešto poslije 22 sata, kada je krenula na let za Beograd.

Navodno, imala je kupljenu kartu u jednom pravcu.

SDT je sumnjiči da je počinila dva krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

"Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu", kazali su ranoj jutros sagovornici iz Uprave policije.

U međuvremenu, jutros nešto prije sedam sati navodno joj je pozlilo i primljena je u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Iz te zdravstvene ustanove, "Vijestima" je ranije danas rečeno da je njeno zdravstveno stanje stabilno, ali i da će biti zadržana na liječenju.

SDT i UP nijesu se zvanično oglasili povodom hapšenja nekada prve žene crnogorskog pravosuđa.

Oni su, prema saznanjima Vijesti, od Europola u februaru dobili transkripte razgovora njenog sina Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja Vesne Medenice.

Policija je u martu potvrdila da je Miloš Medenica koristio kriptovani telefon preko kog je ugovarao šverc droge iz Kolumbije i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je objelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, "jer im mnogo zna", aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

"Oni su se pomirili sa Grandovcima i izbacuju po 4 kamiona u 5 dana. I od.. (zvučni prekid) onoga Pekića i plasirali priču da sam to ja uradio. I već je on mladio da ja radim. Ali i to nas boli ku..c, jer ona se sve zna od početka baš, zbog ne daj bože, da je u toku da nas može zaštititi. Istim napadamo kao oni na nas. Čak i gorim kad im ona zna sve i još su oni došli kod nje da je mole da im izađe u susret", navodi se u porukama Medenice i Lalovića.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine.

Izvor: vijesti.me

Medenica hospitalizovana u Centru za kardiologiju KCCG

Foto: Luka Zeković/Vesna Medenica

Kako saznajemo, ona se i dalje nalazi u KCCG i njeno zdravstveno stanje je stabilno

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica koja je sinoć uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, hospitalizovana je u Centru za kardiologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), saznaju "Vijesti."

Prema istim informacijama, Medenica je jutros nešto prije sedam sati primljena u Urgentni blok nakon što joj je navodno pozlilo.

Iz te zdravstvene ustanove, "Vijestima" je ranije danas rečeno da je njeno zdravstveno stanje stabilno, ali i da će biti zadržana na liječenju.

Medenica je uhapšena sinoć nešto poslije 22 sata na Aerodromu u Golubovcima kada je krenula na let za Beograd.

Specijalni tužioci sumnjiče je za dva krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Medenica je trinaest godina bila predsjednica Vrhovnog suda, a prethodno je od 2003. do 2007. godine obavljala i funkciju vrhovne državne tužiteljke.

Izvor: vijesti.me

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter