Nakon Dodikovog potpisa NATO reformi počelo knjiženje banjalučke kasarne i aerodroma

Nakon Dodikovog potpisa NATO reformi počelo knjiženje banjalučke kasarne i aerodroma

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić potvrdio je danas da se radi na knjiženju na Bosnu i Hercegovinu banjalučke kasarne "Kozara“ i aerodroma "Mahovljani“ u Laktašima, koji su proglašeni za perspektivne lokacije Oružanih snaga BiH.

- Još nisu uknjiženi na BiH kako je planirano i u toku su određene pravne procedure - rekao je Podžić novinarima u Banjoj Luci i dodao da u vezi s nekim lokacijama postoje politički, a s drugima tehnički problemi.

Potvrdio je da nema rokova za taj posao.

-U Programu reformi, koji je upućen u Brisel, navedeno je da je to jedna od kontinuiranih aktivnosti, što stoji i u planu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH - rekao je Podžić.

Navodi i da je dosta toga urađeno po pitanju realizacije tog programa, ali je reforme posljednjih mjeseci usporila pandemija virusa korona.

- Imamo 63 aktivnosti i tim Ministarstva odbrane, predvođen Mijom Krešićem, zamjenikom ministra odbrane, ovih dana aktivno radi. Za sedam dana biće podnesen izvještaj o urađenom i kako ubrzati određene aktivnosti - rekao je Podžić i dodao da se određene stvari dogovaraju i s NATO štabom, koji, opet, do jeseni ima "zamrznute“ aktivnosti.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks